Ciolacu vrea cotă progresivă din 2025 – Cronica dimineții

1. Premierul Marcel Ciolacu susține că România nu mai are în mod real acum o cotă unică de impozitare, iar aceasta este depășită, doar țara noastră și Rusia păstrând acest sistem. Liderul PSD vrea intrarea în vigoare a unor cote progresive de impozitare începând chiar cu 2025. (Profit.ro)

2. România a exportat în 2022 în Ucraina ”drone, nave spațiale, inclusiv sateliți, și vehicule de lansare suborbitale și spațiale” în valoare de 51.815.820 de euro. Romtehnica, compania de import-export a MApN, a fost, anul trecut, pe primul loc în topul exportatorilor români în Ucraina. (EuropaLibera)

3. Într-o declarație făcută pentru MedikaTV, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, afirmă că ”poziţia Bisericii este total favorabilă donării de organe pereche, act menit să salveze viaţa unei persoane”. El subliniază că ”Biserica nu interzice nimic nimănui, ci doar invită la discernământ”. (News.ro)

4. Premierul Marcel Ciolacu a confirmat luni seară că România se opune accesului a doi ofiţeri ai armatei austriece la reuniuni ale NATO și îl acuză pe cancelarul Austriei, Karl Nehammer, de ipocrizie în ceea ce priveşte poziţia cu privire la aderarea României la Spaţiul Schengen. (Hotnews)

5. Ambasadoarea SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, a declarat că România va adera la programul de scutire de vize al Statelor Unite ale Americii/Visa Waiver Program cel mai devreme la începutul anului 2025. (Digi24)

Din Cronica Sportivă: Rapid Bucureşti a trecut pe teren propriu, scor 3-1, de CFR Cluj, într-un meci din etapa a zecea a Superligii. Cele mai importante faze se pot vedea aici.

6. Cel mai mare venit net din drepturi de proprietate intelectuală, realizat şi declarat la Fisc de către o persoană fizică în anul 2022, se ridică la 17,36 de milioane de lei, adică, în medie, 1,44 de milioane de lei lunar, conform datelor ANAF. Al doilea cel mai mare venit net din drepturi de proprietate intelectuală, declarat la Fisc în 2022, depăşeşte 9,54 de milioane de lei, adică, în medie, peste 795.000 de lei lunar. Informaţiile despre domeniile în care lucrează aceste persoane sunt secret fiscal. (Economica)

7. Liberalii au depus, luni la Senat, în procedură de urgenţă, proiectul de lege privind Registrul traficanţilor de droguri. Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a explicat că această iniţiativă legislativă pentru înfiinţarea acestui Registru „este un alt instrument prin care luptăm împotriva acestui flagel” şi este menit să combată traficul de droguri şi recidiva. (News.ro)

8. Timișoara a fost desemnat cea mai ieftină destinație din lume pentru un city break în 2023, potrivit unui clasament ce ia în calcul cheltuielile cu cazarea, mesele la restaurant și transportul în 75 dintre cele mai populare destinații urbane. (Profit.ro)

9. Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat, luni seară, în discursul adresat naţiunii, că aşteaptă şi de la alte ţări vecine o cooperare constructivă în problema cerealelor aşa cum a fost cu România şi Bulgaria. (News.ro)

10. 80% dintre americani au rămas, la nivelul lunii iunie, fără economii suplimentare și acum au mai puțini bani la îndemână decât aveau atunci când a început pandemia, potrivit celui mai recent studiu al Rezervei Federale privind finanțele gospodăriilor. Doar 20% cei mai bogați americani mai au economii peste nivelul de la începutul pandemiei. (Bloomberg)

Fotografia dimineții – CNSAS a prezentat imagini cu tineri din Bucureşti reţinuţi la finele anilor ’80 pentru atitudinea lor rebelă şi pentru că purtau haine pe care inscripţionaseră numele formaţiilor pe care le ascultau. Sursa:

Ți-ar mai putea plăcea
România depășită de Republica Moldova și Albania în topul mondial care analizează starea de bine a copiilor – Cronica dimineții
Gorghiu/PNL: Nu este exclusă susținerea unui candidat al social-democraților, precum Gabriela Firea, pentru Primăria Bucureștiului – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău