WeWork renunță la România – Cronica de Business

1. Gigantul american WeWork a decis să renunțe la intrarea pe piața imobiliară românească și la înțelegerea inițială de închiriere a clădirii Millo Offices, pe care dezvoltatorul local Forte Partners o construiește acum în centrul Bucureștiului. (Profit.ro)

2. Lanţul farmaceutic Ropharma vrea să ia, împreună cu societăţile Ropharma Logistic, Teo Health, Bioef şi Aesculap Prod, un împrumut la termen de la ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti în sumă de €2 milioane pentru refinanţarea unor investiţii. (News.ro)

3. Prețurile la locuințe în Marea Britanie au înregistrat cea mai mare rată de creștere din istorie pentru luna ianuarie, după ce piața a reacționat pozitiv la alegerile din decembrie. (The Guardian)

4. Salariul CEO-ului Morgan Stanley a scăzut anul trecut cu 7% față de 2018, până la valoarea de $27 milioane. (Reuters)

5. Producătorul britanic de procesoare grafice Imagination Technologies, furnizor pentru Apple, a deschis un centru de design în România, unde va dezvolta tehnologii pentru inteligența artificială (AI) și vizualizare computerizată. (Profit.ro)

Bonus:

6. Unii analiști estimează că Alphabet, compania-mamă a Google, și-ar putea dubla valoarea de piață și ar putea atinge pragul de $2 trilioane „în viitorul apropiat”. (The Guardian)

7. Producătorul austriac de componente pentru industria feroviară Ultimate Europe a achiziționat o participație majoritară la compania românească O.D. Tehnic, afacere fondată de frații Ovidiu și Dragoș Popa, cu care colabora de mai mulți ani. (Profit.ro)

8. Venitul brut al Soundcloud a atins $200 milioane în al patrulea trimestru din 2019. (Music Business Worldwide)

9. Grupul francez Renault, care controlează și marca Dacia, a inregistrat o scădere de 3,4% la nivel global a livrărilor. Piețele cu cele mai mari scăderi sunt China, America de Sud și Orientul Mijlociu. (Profit.ro)

10. Piaţa închirierilor de birouri s-a majorat cu 7% în 2019 în Bucureşti, susţinută mai ales de cererea de spaţii noi. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
IBM, afaceri în scădere cu 6,5% – Cronica de Business
Unilever și Henkel, cu ochii pe Coty – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău