Ciucă: România ar putea intra în Schengen până la sfârşitul anului – Cronica serii

1. Premierul României, Nicolae Ciucă, afirmă că NATO trebuie să se pregătească pentru o desfăşurare îndelungată pe Flancul Estic, iar războiul redeschide o fisură civilizaţională între statele libere şi cele autocratice. El afirmă că se aşteaptă ca România intre în spaţiul Schengen până la sfârşitul anului. (News.ro)

2. Sistemul medical de urgenţă din România dispune, în prezent, de 978 de medici specializaţi în medicina de urgenţă, în timp ce nevoile reale ale acestuia ar fi de peste 2.000 de astfel de medici, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat. (G4Media)

3. Numărul contractelor cu timp parțial de muncă a scăzut în luna iulie cu 91.195, potrivit calculelor Profit.ro pe datelor primite de la Inspecția Muncii. În același interval – finalul lunii iulie față de finalul lunii iunie – numărul de contracte cu normă întreagă a urcat cu 73.981. (Profit.ro)

4. Noua variantă de vaccin împotriva COVID-19, adaptată la tulpinile circulante, este așteptată în România în luna octombrie, a anunțat miercuri ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, într-un briefing de presă la Guvern. (Hotnews)

5. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunţat că suprafaţa irigată a României va creşte de la 1,8 milioane de hectare la 2,6 milioane de hectare, cu investiţiile care se vor face în următorii ani. (News.ro)

Din Cronica de Tehnologie: Un hacker necunoscut a sustras cel puțin $4 milioane de dolari din portofelele electronice cu Solana și USDC. În doar câteva ore, marți, hackerul a golit mai bine de 5.000 de portofele Solana. Se pare că au fost compromise cheile private ale portofelelor care au fost inactive pentru mai mult de șase luni. (Decrypt)

6. Un număr de 33.442 contribuabili aveau datorii de peste 81,8 miliarde lei la bugetul de stat, la jumătatea anului, conform datelor Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Este vorba despre obligații fiscale restante la jumătatea anului și neachitate până la 31 iulie 2022. (Hotnews)

7. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că a primit asigurări, cu ocazia recentei sale vizite la Washington, că statul american, în primul rând prin principala sa agenție de credit de export, Exim Bank US, va lua luna aceasta o decizie cu privire la finanțarea construirii unităților 3 și 4 ale centralei nucleare Cernavodă, precum și a proiectului instalării în România de reactoare nucleare modulare mici concepute și dezvoltate de către compania americană NuScale. (Profit.ro)

8. Şeful serviciilor secrete elene a declarat în faţa unei comisii parlamentare că agenţia sa a spionat un jurnalist. Audierea cu uşile închise a comisiei, ţinută săptămâna trecută, a fost convocată după ce liderul partidului socialist de opoziţie PASOK a depus o plângere la procurorii instanţei supreme în legătură cu o tentativă de spionare a telefonului său mobil cu un software de supraveghere. (Digi24)

9. Alegătorii din statul american Kansas, un stat conservator, s-au pronunţat marţi pentru menţinerea garanţiei constituţionale asupra avortului, în cadrul primului scrutin de importanţă majoră pe această temă după ce Curtea Supremă a SUA a anulat protecția federală pentru întreruperea voluntară de sarcină. (WSJ)

10. Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că, în cazul în care, din 15 august, şoferii nu respectă Regulamentul privind parcarea în Bucureşti, atunci aceştia vor risca amenzi şi blocarea autoturismelor. „Este în vigoare acel regulament aprobat prin hotărâre de CG, el va fi aplicat. Acest regulament prevede nişte tarife orare şi prevede nişte sancţiuni. Dacă nu mă înşel, 200 de lei este amenda dacă parchezi şi nu plăteşti locul pe care l-ai ocupat, dacă sancţiunea persistă, vor fi blocate roţile”, a declarat Dan. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Eurostat: România a înregistrat cea mai mare creștere, pe trimestrul 2, a costului forței de muncă
Grecia le dă bani tinerilor dacă se vaccinează – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău