Clubhouse ar putea ajunge pe Android peste aproximativ două luni – Cronica de Tehnologie

1. Instagram este cea mai invazivă aplicație, conform unui studiu ce are la bază noile etichete de intimitate din App Store. Aceasta colectează 79% din datele personale ale utilizatorilor, inclusiv informații financiare și de localizare, pe care le și oferă terților. Dincolo de Facebook, care vine pe locul 2, alte aplicații care colectează multe date personale sunt Uber Eats, Deliveroo, LinkedIn, YouTube și Duolingo. La capitolul exemple pozitive, intră, printre altele, Signal, Telegram și Netflix. (The Independent)

2. Clubhouse ar putea ajunge pe Android peste aproximativ două luni, anunță cofondatorul Paul Davison, care spune că se lucrează din greu la viitoare aplicație. Între timp, Twitter a profitat de întârzierea Clubhouse și a lansat pe Android propria clonă, Spaces. (TechCrunch)

3. 65% din căutările pe Google de anul trecut nu s-au concretizat cu click-uri pe rezultate, utilizatorii găsind informațiile căutate în paginile de căutare și nemaiavând nevoie să intre pe vreun site. Din toate căutările, doar 33,5% au mai generat CTR organic. Situația este mai accentuată pe mobile, acolo unde căutările fără click pe rezultate reprezintă 77,2%. (SparkToro)

4. Microsoft negociază cumpărarea Discord pentru $10 miliarde, însă și alte companii cu afaceri în zona jocurilor ar fi interesate, precum Amazon sau Epic Games. Discord, care a trecut de 140 de milioane de utilizatori pe lună, are și opțiunea listării la bursă. (News.ro)

5. Samsung ar putea lansa anul acesta un smartphone care se pliază de două ori, alături de versiuni noi ale smartphone-urilor pliabile Galaxy Z Flip și Galaxy Z Fold. Pentru a se concentra mai bine pe acestea, compania coreeană ar putea să “sară” în 2021 peste seria Galaxy Note. (Nikkei)

6. Deliveroo va debuta la bursa din Londra cu un preț între £3.90 și £4.60 pe acțiune, ceea ce-i va duce valoarea de piață între £7.6 miliarde și £8.8 miliarde. Compania britanică a fost foarte aproape să eșueze în prima parte a lui 2020, fiind revitalizată de pandemie, care a crescut mult numărul comenzilor. (CNBC)

7. Amazon a adăugat 295.000 de vânzători până acum anul acesta, în medie 155 de noi vânzători pe oră, estimându-se că, pe durata întregului an, compania americană va atrage 1,4 milioane de noi vânzători. Cele mai mari creșteri vin din SUA (26% din noii vânzători) și India (10% din vânzătorii noi). (Business Insider)

8. Zoom a lansat un nou SDK, pe care dezvoltatorii altor aplicații îl pot folosi pentru a integra funcțiile video ale platformei. Alături de SDK, mai sunt oferite și alte instrumente, precum un portal pentru dezvoltatori și funcții de analytics cu statistici de utilizare. (TechCrunch)

9. YouTube testează o funcție prin care sunt depistate automat produsele din filmări și se adaugă link-uri relaționate. Noile abilități fac parte din setul “Products in this Video”, cu care se experimentează încă de anul trecut, însă acum acestea sunt active pentru utilizatorii din SUA. (9to5google)

10. Un judecător din California a dat undă verde pentru începerea unui proces colectiv împotriva Apple, care pleacă de la tastaturile “fluture” de MacBook. Compania americană este acuzată că a vândut, în perioada 2016 – 2019, mai multe modele de laptopuri care foloseau acest tip de tastatură, deși știa că designul duce la acumularea prafului între switch-uri și că micile update-uri făcute nu rezolvau problema. (The Verge)

Ți-ar mai putea plăcea
Elon Musk vrea să înceapă de anul viitor să implanteze senzori în creierul uman – Cronica de Tehnologie
Marea Britanie va taxa cu 2% motoarele de căutare, marketplace-urile online și rețelele sociale de la 1 aprilie – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău