Companie scoasă la vânzare online, CEC Bank și-a dublat profitul și Coca-Cola a avut cele mai mari afaceri de la intrarea în România – Cronica de Business

1. Compania Tianqi – unul dintre producătorii cunoscuți de pastă de dinți din China – a fost scoasă la vânzare pe platforma online Taobao. Licitația se încheie miercuri, are un preț de pornire de circa $23,6 milioane (echivalentul în renminbi) și include brandul, imobiliarele, echipamentul de producție și 57 de mărci înregistrate de către companie. (Financial Times)

2. Un designer web l-a dat în judecată pe fondatorul retailerului de modă Boohoo, spunând că i-a fost promisă o participație de 10% în companie în schimbul muncii pe care a derulat-o la site-ul de modă pe parcursul unei perioade de doi ani. Acesta solicită £118,5 milioane. (BBC)

3. CEC Bank a încheiat 2018 cu un profit net de 354,6 milioane lei, dublu față de 2017, în condițiile creșterii veniturilor din dobânzi și a creșterii volumului de credite acordate. (Profit.ro)

4. Proprietăţile ultra premium din zona de Nord a Capitalei au ajuns la un preţ mediu record pe metrul pătrat, peste 4.000 de euro, valoare care nu s-a mai înregistrat nici în anii de boom imobiliar. (News.ro)

5. Alibaba a ales compania de management al investițiilor China International Capital și banca de investiții Credit Suisse ca aranjori ai vânzării de acțiuni pe bursa din Hong Kong. IPO-ul este așteptat să atragă fonduri de până la $20 miliarde. (Bloomberg)

Bonus:

6. Coca-Cola a înregistrat anul trecut în România cele mai mari afaceri de la intrarea pe piața locală, de peste 2,5 miliarde lei, câștigul net scăzând însă de la 337,8 milioane lei la 333,1 milioane lei. (Profit.ro)

7. Holzindustrie Schweighofer, unul dintre cei mai mari jucători din industria lemnului, şi-a bugetat pentru acest an investiţii de 21 milioane lei (€4,5 milioane). În 2018, compania a investit peste 32 milioane lei (€7 milioane). (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Prefab, profit de 11 mai mare la nouă luni – Cronica de Business
Profitul băncilor din România a atins un nivel record în 2021 – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău