Coinbase se va lista pe Nasdaq la o evaluare de $65.3 miliarde – Cronica de Tehnologie

1. Nasdaq a stabilit prețul acțiunilor Coinbase la $250, ceea ce evaluează serviciul de schimb pentru criptomonede la $65.3 miliarde. Prețul de referință a fost fixat luând în calcul tranzacțiile precedente și opiniile investitorilor, însă nu este un indicator al prețului la care va debuta tranzacționare acțiunilor. Coinbase este prima mare companie care merge pe o listare directă, după Spotify, Slack, Palantir, Asana și Roblox. (CNBC)

2. Apple a anunțat că va organiza un eveniment pe 20 aprilie, după ce Siri începuse deja să ofere această informație celor care o întrebau. Două noi modele de iPad Pro și accesoriile de localizare a obiectelor, AirTags, ar trebui să se afle printre noutățile ce vor fi anunțate. (Profit.ro)

3. Facebook testează o aplicație de video dating pentru “oameni buni”, numită Sparked. Pe baza unui profil de Facebook, utilizatorii se pot vedea preț de 4 minute și, dacă se plac, vor trece la o a doua întâlnire, de 10 minute. După a doua întâlnire, celor doi li se sugerează să vorbească pe Instagram Direct, iMessage sau altă aplicație de chat. Facebook promite că nu vor exista profiluri publice, mesaje directe sau swipe-uri. (The Verge)

4. Bitcoin a trecut, pentru prima oară, de pragul de $64.000, depășind vârful anterior, din luna martie. După o creștere de 1.6%, moneda atins ieri un vârf de $64.207. (Bloomberg)

5. La puțin timp după Apple, Samsung a anunțat că va organiza un eveniment pe finalul lunii aprilie, mai exact în data de 28. Producătorul coreean promite “cel mai puternic device Galaxy”, ceea ce duce cu gândul la un nou laptop din seria Galaxy Book. (Cnet)

6. Setul de patch-uri pentru luna aprilie, lansat de Microsoft, vizează nu mai puțin de 108 probleme de securitate. Dintre acestea, 5 sunt de tip 0-day, 19 critice, 4 sunt legate de serverele Exchange (descoperite de NSA) și 89 importante. Sunt peticite o mulțime de componente, de la kernel-ul de Windows 10, la instrumente ale suitei cloud Azure. (Profit.ro)

7. Microsoft a anunțat Surface Laptop 4, care va fi disponibil cu ecrane de 13,5 inch și 15 inch, cu platforme Intel (generația 11) și AMD (Ryzen 4000). Versiunile cu AMD vor costa începând de la $999, iar cele cu Intel de la $1,299 – o diferență de $300, care înclină clar balanța în favoarea AMD, în condițiile unei performanțe similare. (The Verge)

8. Microsoft a mai anunțat și o serie de accesorii: o cameră web FHD cu funcții obișnuite ($70), un difuzor cu conexiune USB-C pentru Teams ($100), căștile Surface Headphones 2 Plus for Business, care nu diferă cu nimic fundamental de Surface Headphones 2 ($300) și alte două perechi de căști cu butoane speciale pentru Teams. (The Verge)

9. Spotify a lansat (în ediție limitată) Car Thing, un player audio pentru mașină, ce poate fi conectat prin Bluetooth, USB sau AUX. Pe lângă butoanele fizice și controller-ul rotativ, player-ul poate fi controlat și pe bază de comenzi vocale, cu noul asistent al companiei, care răspunde la “Hey, Spotify!”. Când va fi lansat pe scară largă, Car Thing ar trebui să coste în jur de $80. (Profit.ro)

10. Peste 500.000 de smartphone-uri Huawei au fost infectate cu malware-ul Joker, pe care-l purtau 10 aplicații disponibile în alternativa la Play Store a companiei, AppGallery. Malware-ul abonează utilizatorii, fără cunoștința lor, la servicii premium. Joker a râs ani la rând și de măsurile de securitate cu care Google se laudă că apără utilizatorii smartphone-urilor cu Android, infectând intermitent aplicații din Play Store în ultimii 4 ani. (Bleeping Computer)

Ți-ar mai putea plăcea
Statele Unite vor să dezvolte o alternativă 5G la Huawei – Cronica de Tehnologie
Bitcoin-ul și celelalte monede virtuale și-au arătat limitările în timpul protestelor recente – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău