Colonial Pipeline a plătit hackerilor în jur de $5 milioane, în criptomonede, pentru a redobândi controlul asupra sistemelor – Cronica de Tehnologie

1. Colonial Pipeline a plătit hackerilor în jur de $5 milioane în criptomonede, pentru a redobândi controlul asupra sistemelor și a reîncepe furnizarea cu petrol, susțin surse. Banii, în cele din urmă, ar fi fost plătiți degeaba – restaurarea s-a făcut cu ajutorul propriilor backup-uri, deoarece instrumentul de decriptare trimis de hackeri era mult prea lent. (WSJ)

2. Surface Duo, telefonul pliabil al celor de la Microsoft, a ajuns să fie vândut cu jumătate din prețul cerut în momentul lansării de compania americană. De la $1.400, Surface Duo cu 128GB se vinde acum cu $700. Majoritatea review-urilor l-au considerat un telefon mediocru, cu multe probleme, inclusiv pe partea foto. (The Verge)

3. Coreea de Sud va investi în jur de $450 de miliarde pentru a construi, până în 2030, cea mai mare bază pentru dezvoltarea cipurilor. 153 de companii vor participa la acest proiect, inclusiv Samsung, care spune că își va crește cheltuielile cu 30% pentru a ajunge la $151 de miliarde până la finele decadei. (Bloomberg)

4. Discord va lansa Stage Discovery luna viitoare, un portal prin care pot fi descoperite evenimente audio live, pe care compania le numește Stage Channels. Discord mai pregătește câteva noutăți, printre care un sistem de evenimente cu plată și thread-uri pentru conversațiile scrise. (TechCrunch)

Promo: A început singura olimpiadă la Matematică pentru clasele I-XII cu premii de peste 40.000 de euro și înscriere gratuită. Brio Challenge este locul în care poți în același timp să verifici nivelul copilului tău la matematică în timp ce el poate câștiga premii așa cum îi plac lui. Etapa de înscrieri se încheie duminică, 16 Mai. Detalii aici.

5. Piața notebook-urilor a crescut în primul trimestru cu 81%. Lenovo a crescut cu 84%, HP a crescut cu 91%, iar Apple și Acer au crescut cu 94%. Dell a crescut doar cu 37%, cea mai mică creștere din top 5. 73% din laptopurile livrate în această perioadă au avut Windows pe ele, cu aproape 7% mai puțin YoY. (Profit.ro)

6. DOJ și IRS investighează Binance pentru spălare de bani și neplata taxelor. Conform experților, Binance este serviciul de schimb pentru criptomonede prin care sunt trecuți cei mai mulți bani obținuți în mod ilicit. (Bloomberg)

7. Ford vrea să livreze wireless update-urile importante pentru cele mai multe dintre mașinile sale începând din acest an. Producătorul auto își propune ca, până în 2028, 33 de milioane din mașinile vândute să poată fi actualizate în acest fel. Peste 700.000 de mașini Ford din SUA și Canada vor fi, de anul acesta, compatibile cu Alexa. (The Verge)

8. Microsoft va închide Azure Blockchain Service pe 10 septembrie, la mai puțin de 6 ani de când l-a lansat. Dezvoltarea acestuia a fost deja sistată din 10 mai. (ZDNet)

9. SpaceX și Google Cloud au semnat un acord, prin care compania spațială va putea monta terminale pentru serviciul Starlink în cadrul centrelor de date din întreaga lume ale Google. De partea cealaltă, Google va folosi rețeaua Starlink pentru clienții de enterprise ai serviciilor sale de cloud. (The Verge)

10. Doar 3,87% din rezervele stablecoin-ului Tether sunt în cash, deși acesta susținea inițial că fiecare monedă își are acoperire în bani lichizi. În fapt, hârtia comercială este cea care reprezintă aproape două treimi din rezervele Tether. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
Elon Musk a prezentat primul pickup electric Tesla – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – Julian Assange este acuzat de hacking

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău