Comisia Europeană a anunțat alocarea a 25 de miliarde de euro pentru combaterea coronavirusului – Cronica serii

1. Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat alocarea a 25 de miliarde de euro pentru combaterea coronavirusului. Doamna der Leyen a precizat că vor fi folosite toate instrumentele pe care Comisia le are la dispoziție pentru a se asigura că economia Europei trece cu bine prin acest moment. (Profit.ro)

2. Opt cazuri de coronavirus au fost diagnosticate azi în România, numărul total ajungând la 37. Astăzi s-a înregistrat și primul caz grav, un bărbat de 56 de ani care a fost internat la ATI la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală. Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat că Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, unde a fost internat un bărbat de 60 de ani diagnosticat ulterior cu coronavirus, a intrat în carantină, fiind vizaţi atât medicii, cât şi pacienţii. (News.ro)

Una din Cronica de Mediu, scrisă de Corina și lansată astăzi: Mediile de temperatură în ianuarie și februarie au fost mai mari, indicând o perioadă mai caldă aproape oriunde – cu excepția Americii Centrale. Opt dintre cei 10 cei mai calzi ani ai planetei de la 1880 au avut loc în ultimul deceniu, iar 19 dintre cei mai călduroși ani au avut loc de la începutul secolului XXI. (Weather)

3. Fostul producător de film Harvey Weinstein a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru agresiune sexuală și viol. (NYTimes)

4. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că nu se pune problema deocamdată că municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov să fie închise, prin intrarea în carantină. Arafat a adăugat că dacă vor exista foarte multe îmbolnăviri în comunitate, specialiştii vor putea dicta orice măsură. (News.ro)

5. Bursa americană a deschis în scădere sesiunea de astăzi. Indicele Dow Jones Industrial a scăzut cu 3,8%, S&P 500 cu 3,4%, iar Nasdaq a pierdut 3%. (WSJ)

Una din Cronica de Business:  Luciana Lixandru devine primul partener european Sequoia Capital, legendarul fond de investiţii din Silicon Valley, în biroul de la Londra. Fondul cunoscut pentru investiţiţiile sale în Google, Apple, PayPal, Dropbox, LinkedIn, Eventbrite, Airbnb, Stripe, WhatsApp, dar şi în unicornul românesc UiPath îşi face astfel intrarea în piaţa europeană. (Startup Cafe)

6. Tribunalul București își va suspenda activitatea din martie și aprilie, urmând să mai ia în discuție în acest interval doar cauzele urgente. (Profit.ro)

7. Ungaria a declarat stare de urgenţă pentru a aplica măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului şi a interzis accesul persoanelor venite din Italia, China, Coreea de Sud şi Iran, cu excepţia cetăţenilor ungari. Aceștia vor trebui să rămână două săptămâni în izolare la domiciliu. (G4Media)

8. Premierul polonez Mateusz Morawiecki a anunţat închiderea pentru 15 zile a unităţilor de învăţământ la toate nivelurile, precum şi cele de cultură, cu scopul de a stopa propagarea coronavirusului care a contaminat până în prezent 25 de persoane. (News.ro)

9. Rata anuală a inflației a coborât la 3,05% în luna februarie a acestui an, de la 3,6% în luna ianuarie, în condițiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 4,9%, serviciile cu 3,84%, iar mărfurile nealimentare cu 2,04%. (Profit.ro)

10. Sectorul global al călătoriilor de afaceri ar urma să sufere o reducere a veniturilor cu aproximativ $820 miliarde. China reprezintă jumătate din această sumă. (Profit.ro)

Fotografia serii – Bărbații se salută, pe străzile din Roma, cu picioarele, din cauza epidemiei de coronavirus. Guglielmo Mangiapane/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Adina Florea este propunerea lui Tudorel Toader pentru poziția de procuror-șef DNA
Incendiile devastează Padurea Amazoniană – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău