Comisia Europeană vrea să le permită guvernelor naţionale să pompeze în economie cât de mulţi bani este nevoie pentru a depăși criza – Cronica dimineții

1. Oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății au anunțat că în acest moment se lucrează la cel puțin 20 de vaccinuri diferite împotriva noului coronavirus. (CNBC)

2. Comisia Europeană propune activarea clauzei derogatorii generale din Pactul de stabilitate şi de creştere (PSC), ca parte a strategiei sale de a reacţiona rapid, ferm şi coordonat la pandemia de coronavirus. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen afirmă că, dacă propunerea va fi aprobată şi de Consiliul European, guvernele naţionale pot pompa în economie atât de mulţi bani cât este nevoie. (News.ro)

3. După scăderea de ieri, indicele Dow Jones Industrial al bursei americane a pierdut tot ce câștigase din ianuarie 2017, când Donald Trump a devenit președinte. (BBC)

4. Numărul deceselor cauzate de Covid-19, la un milion de locuitori:
Italia: 49,3
Iran: 13,9
Spania: 13,7
Olanda: 3,9
Franța: 3,6
China: 2,3
Coreea de Sud: 1,8
Marea Britanie: 1,6
SUA: 0,5
Germania: 0,3

5. Top managementul Facebook, inclusiv Sheryl Sandberg, directoarea operațională, și David Wehner, directorul financiar, știau că rapoartele furnizate clienților care cumpărau publicitate conțineau cifre mai mari decât cele reale. (FT)

Una din Cronica de Business: Bursa din New York își trece pentru prima dată la tranzacționarea exclusiv online începând cu data de 23 martie, după ce doi angajați au fost depistați cu coronavirus. (CNBC)

6. Canada a anunțat 500.000 cereri de intrare în șomaj depuse în această săptămână. Comparativ, în aceeași perioadă a anului trecut au fost 27.000 de cereri. (Bloomberg)

7. Delta Air Lines estimează o scădere de 80% a vânzărilor pentru trimestrul 2, adică $10 miliarde. (CNBC)

8. Estimări pentru scăderea PIB-ului SUA pe trimestrul 2:
Bank of America: -12%
Morgan Stanley: -14%
Evercore: -20%
Goldman Sachs: -24%

9. În ultima săptămână serviciul Xbox Live a fost indisponibil de trei ori, ultima oară ieri, din cauza numărului mare de jucători care s-au conectat simultan. (VentureBeat)

Una din Cronica Externă: Parlamentul bulgar a votat, după o dezbatere intensă, intervenția militară pentru a limita libertatea de mișcare a oamenilor în contextul pandemiei COVID-19, inclusiv cu permisiunea de a folosi forța armată, dacă este necesar.  (Reuters)

10. Consilierul local al PSD Brașov, Alexandra Crivineanu, cere Primăriei să ia în calcul eliminarea băncilor din parcuri și locurile de promenadă astfel ca pensionarii și copiii să respecte îndemnul autorităților de a sta acasă. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Coperta ediției de săptămâna viitoare a revistei Bloomberg BusinessWeek:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Încă un scandal despre colectarea datelor personale la Facebook
Cronica diminetii – Ministrul german de Interne isi depune demisia

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău