Consiliul Fiscal: Deficitul bugetar din acest an ar putea ajunge la 4,6-4,8% din Produsul Intern Brut – Cronica serii

1. Consiliul Fiscal a avertizat că deficitul bugetar din acest an ar putea ajunge la 4,6-4,8% din Produsul Intern Brut (PIB), semnificativ peste estimarea Guvernului, de 3,6%. (News.ro)

2. Organizația Mondială a Sănătății a decis că noul coronavirus din China nu reprezintă încă o urgență de sănătate globală. (Link)

3. Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a afirmat, în mesajul de Ziua Unităţii Ucrainei, că Bucovina de Nord a fost ocupată de România, la puţin timp după 22 ianuarie 1919. MAE a solicitat clarificări Ucrainei după afirmaţiile preşedintelui Vladimir Zelenski. Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti Oleksandr Bankov afirmă că traducerea în limba engleză a frazei din discursul preşedintelui Vladimir Zelensky referitoare la ”ocuparea” Bucovinei de Nord de către România a fost incorectă şi anunţă că textul a fost corectat, exprimându-şi totodată regretul pentru această situaţie neplăcută. (News.ro)

Promo: Deja te gandesti unde vei calatori in 2020? Intra pe Vola.ro si profita de cele mai mici preturi din an la biletele de avion, dar si de premii garantate. In luna Ianuarie ai zboruri cu pana la 60% mai ieftine spre destinatii din toata lumea. Nu rata biletele de avion de la 20 euro dus-intors si rezerva-ti urmatoarea calatorie in Ieftinuarie!

4. Președintele Trump i-a invitat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu și pe rivalul său, Benny Gantz, la Casa Albă, săptămâna viitoare, pentru a discuta planul de pace pentru Orientul Mijlociu. (WSJ)

5. Deși au trecut aproape două luni de iarnă, depozitele de gaze sunt pline. Stocul de gaze naturale înmagazinate în depozite este de aproximativ 2,36 miliarde metri cubi, cu 1,36 miliarde metri cubi mai mult decât în perioada similară a anului trecut. (Hotnews)

6. Rata de absorbție a României, pentru fondurile europene, a ajuns la 36%, la doar trei puncte distanță de media UE, care este de 39%. (Profit.ro)

Una din Cronica de Business: TripAdvisor va elimina circa 200 de joburi, după ce a „tăiat” deja 3.800 la finalul lunii septembrie, anul trecut. Compania, care furnizează online informații în domeniul turismului, se confruntă cu o concurență acerbă din partea Google și este nevoită să își reducă din costuri. (Bloomberg)

7. EximBank a finalizat achiziția Băncii Românești. În urma achiziției, EximBank intră pe piața de retail din România, devenind o bancă universală. (Profit.ro)

8. Bucureștiul ocupă locul 2 din 14 într-un clasament european pe segmentul transportului public, datorită tarifelor scăzute la biletele de călătorie, dar și ca urmare a densității stațiilor. (Profit.ro)

9. Simona Halep s-a calificat în turul III de la Australian Open după victoria în două seturi reușită cu britanica Harriet Dart, scor 6-2, 6-4.

10. Donald Trump va fi primul președinte american din istorie care va participa la „Marșul pentru Viață”, un eveniment care va fi organizat mâine, la Washington, împotriva dreptului la avort. (Link)

Fotografia serii – Coperta ultimului număr Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica serii – Doi jurnaliști Reuters condamnați la 7 ani de închisoare în Myanmar
Proiectele de legi ale educației au fost publicate astăzi și lansate în dezbatere publică – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău