Piața auto din UE va scădea cu 2% în 2020 – Cronica de Business

1. Familia italiană Ferrero, care se află în spatele producătorului cremei de ciocolată Nutella, urmează să primească dividende în valoare de €642 milioane, în condițiile în care firma a realizat un profit net de €928,6 milioane în anul fiscal încheiat în luna august 2019, în creștere cu peste 25% față de anul fiscal precedent, arată documentele trimise către organismele de reglementare. (Profit.ro)

2. Vânzările retailerului de modă Asos au crescut cu 20% în cele patru luni încheiate la 31 decembrie, până la valoarea de £1,1 miliarde. Creșterea a fost susținută de vânzările de Black Friday. (The Guardian)

3. Companiile au închiriat anul trecut în Bucureşti aproape 390.000 metri pătraţi de spaţii de birouri, cererea totală consemnând cel mai ridicat nivel din ultimii 9 ani, iar, faţă de 2018, cererea totală din Bucureşti a crescut cu 16%. (News.ro)

4. Gigantul Boeing va plăti dividende investitorilor, în ciuda crizei generate de problemele cu aeronavele 737 Max. Compania se așteaptă ca modelul 737 Max să nu revină în uz până cel mai devreme la jumătatea anului. (CNBC)

5. S&T România, unul dintre cei mai mari integratori de soluții IT&C de pe piața locală, subsidiara grupului austriac S&T, a semnat o nouă tranzacție pe piața locală, intrând în acționariatul Cronus eBusiness, companie cu activități de consultanță în tehnologia informației și afaceri de 36,3 milioane de lei în 2018. Compania controlată de austrieci a preluat o acțiune în urma unei majorări de 45.010 lei, de la un milion de lei. (Profit.ro)

Bonus:

6. Startup-ul Front, care oferă opțiunea de a „împarți” un inbox cu alți colegi, a atras $58 milioane de la alți șefi de companii, precum Atlassian, Okta sau Zoom. (TechCrunch)

7. Producătorul sudafrican de crom Samancor Chrome ar putea renunța la 2.500 de angajați în minele sale, pe fondul prețurilor scăzute la metal și al problemelor cu alimentarea cu energie electrică. (Financial Times)

8. Piața auto din Uniunea Europeană ar urma să înregistreze o contracție de 2% în 2020, acesta fiind primul declin după șase ani consecutivi de creștere, a prognozat miercuri Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), care a făcut totodată un apel către decidenții politici să faciliteze tranziția spre transporturile cu emisii neutre de carbon. (Profit.ro)

9. TripAdvisor va elimina circa 200 de joburi, după ce a „tăiat” deja 3.800 la finalul lunii septembrie, anul trecut. Compania, care furnizează online informații în domeniul turismului, se confruntă cu o concurență acerbă din partea Google și este nevoită să își reducă din costuri. (Bloomberg)

10. Un grup de investitori din Quebec, inclusiv familia fondatoare, reintră în posesia Canam Group, cu un birou de proiectare la Brașov, la doar 3 ani după ce majoritatea activelor fuseseră vândute către fondul amerian de private equity American Industrial Partners. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Bezos a vândut acțiuni Amazon de peste $3 miliarde săptămâna aceasta – Cronica de Business
IBM, afaceri în scădere cu 6,5% – Cronica de Business