Consultanții din tranzacția LSE-Refinitiv vor încasa $1,1 miliarde – Cronica de Business

1. Omul de afaceri Silviu Talpău, unul dintre acționarii grupului de cluburi și restaurante Fratelli, pregătește construcția unui supermarket Lidl pe un teren pe care îl deține, în parteneriat cu încă o persoană, în cartierul Tei din nordul Bucureștiului. (Profit.ro)

2. Bancherii, avocații și alți consultanți implicați în preluarea furnizorului de date Refinitiv de către London Stock Exchange vor încasă fee-uri de circa $1,1 miliarde, aceasta fiind una dintre cele mai „scumpe” tranzacții din istorie în Marea Britanie. (Financial Times)

3. Firma americană de private equity Platinum Equity va prelua Ingram Micro, businessul de tehnologie al conglomeratului chinez HNA Group. Tranzacția este evaluată la $7,2 miliarde. (Bloomberg)

4. Piața asigurărilor generale și de viață a atins aproximativ 8,5 miliarde de lei în primele nouă luni ale acestui an, în creștere cu 4,8% față de 2019. (Profit.ro)

5. Rețeaua de clinici Gral Medical a reuşit să obţină creşteri ale veniturile la nivel de grup cu 20% faţă de perioada similară a anului anterior. În 2020, compania a înregistrat la 10 luni venituri totale de €33,4 milioane. (Bursa)

Bonus:

6. BASF, cea mai mare companie de produse chimice din lume, ia în considerare vânzarea unor active din SUA, printre care o fabrică, ceea ce i-ar putea aduce circa $400 milioane. (Bloomberg)

7. Euroins, al doilea mare asigurător RCA din România, a realizat două majorări succesive de capital în valoare de peste 126 milioane de lei în luna decembrie, măsuri menite să reechilibreze financiar compania și să-i reducă expunerea pe piața RCA. (Hotnews.ro)

8. Grupul german Allianz, care operează în România prin Allianz-Țiriac, va prelua afacerile din România ale competitorului Gothaer. Aceasta este prima achiziție a unei companii de asigurări semnată de Allianz-Țiriac în ultimii 25 de ani. (Profit.ro)

9. Amazon ia în considerare o investiție de aproape $100 milioane în lanțul de farmacii indian Apollo Pharmacy. Compania ar intra în competiție directă cu giganții Reliance Industries și Tata Group pe piața de profil din India. (Reuters)

10. Enterprise Investors, una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est, cu sediul în Polonia, deținător al rețelei de magazine de jucării Noriel și fost proprietar al magazinelor Profi din România, va investi €25 milioane în Software Mind, un furnizor polonez de servicii de externalizare de dezvoltare de software. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple, amendată cu €1,1 miliarde în Franța- Cronica de Business
Salesforce ar putea prelua Slack – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău