Consumul de cărbune, gaze naturale și petrol ar putea atinge, la mijlocul anului viitor, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată – Cronica de Business

1. Dacă se păstrează ritmul actual, consumul de cărbune, gaze naturale și petrol va atinge, la mijlocul anului viitor, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată. (Bloomberg)

2. Francois Villeroy de Galhau, membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene, a declarat că se așteaptă ca rata inflației în zona euro să crească în următoarele luni dar să scadă sub 2% până la finalul lui 2022. (Profit.ro)

3. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat 4,621 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 2,1% săptămână trecuta. Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a înregistrat o scădere cu 33,24%, în comparaţie cu săptămâna anterioară. (Digi24)

4. Retailerul electro-IT Altex, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a cumpărat un hectar de teren în zona corporațiilor din Pipera, peste drum de sediul său central, unde plănuiește să construiască cel mai mare centru comercial al rețelei. (Profit.ro)

5. Samsung a raportat un profit de $13,26 miliarde pe trimestrul trei, în creștere cu 28% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Este cel mai bun rezultat al companiei din ultimii 3 ani. (FT)

6. Acțiunile companiilor chineze de technologie au crescut puternic după ce autoritățile chineze i-au amendat, cu $534,3 milioane, pe cei de la Meituan, liderul pieței de livrări mâncare. Amendă a fost dată pentru abuz de poziție dominantă. Reacția pieței vine după mai multe luni de incertitudini legate de cât de mare va fi amendă. Acțiunile Tencent au crescut cu 3%, iar cele ale Alibaba cu peste 6%. (CNBC)

7. Tesla speră că livreze primele vehicule de la noua sa fabrică din Berlin cel mai devreme în noiembrie, dar va dura ceva mai mult să se ajungă la producţia de masă, a declarat sâmbătă directorul general Elon Musk. (News.ro)

8. Preţul bumbacului a atins cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, acesta fiind tranzacţionat vineri la 1,16 dolari livra (0,45 grame), retailerii transferând până acum majorările cumpărătorilor, fără să înregistreze probleme. (News.ro)

9. Fondurile de investiții acționare în Genesys iau în calcul o ofertă publică inițială pentru furnizorul de tehnologie call-center la o evaluare de până la $20 de miliarde. (Bloomberg)

10. Fondul de investiții al familiei lui George Soros deține bitcoini dar „nu foarte mulți”, a declarat Dawn Fitzpatrick, CEO-ul fondului. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Gazprom a schimbat conducerea din România – Cronica de Business
Ryanair renunță la 15% dintre angajați – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău