Consumul de energie electrică al țării a ajuns azi, la orele prânzului, la valori-record pentru perioada de vară – Cronica serii

1. Noile măsuri de relaxare de la 1 august au fost adoptate, miercuri, de Guvern, între acestea fiind posibilitatea de a organiza spectacole cu 75.000 de persoane, nunți cu 400 de participanți, competiții sportive cu tribunele pline, în localitățile cu rata de infectare COVID mai mică de 2 la mie. Participanții trebuie să fie vaccinați, testați sau să fi trecut prin boală. (G4Media)

2. Guvernul a împrumutat în iulie 22,4 miliarde de lei. Este a treia cea mai ridicată sumă contractată de pe piața financiară într-o singură lună. Totalul, de la începutul acestui an, a urcat la 79,3 miliarde de lei. (Profit.ro)

3. Neimpozitarea salariului minim ar putea fi o soluţie pentru păstrarea forţei de muncă în ţară, iar această măsură va începe la 1 ianuarie 2022 într-un sector privat, care ar putea fi HoReCa, a declarat ministrul Economiei, Claudiu Năsui. (Hotnews)

4. Consumul de energie electrică al țării a ajuns azi, la orele prânzului, la valori-record pentru perioada de vară, pe fondul temperaturilor extrem de ridicate. (Profit.ro)

5. Turiştii români vor putea merge în Bulgaria doar cu actul de identitate sau paşaportul până la finalul sezonului, indiferent de situaţia epidemiologică, vecinii de peste Dunăre eliminând orice restricţie pentru români. (Digi24)

Din Cronica de Tehnologie: Renunțarea la sistemul de acces pe bază de invitații nu a adus fluxul de utilizatori dorit de Clubhouse. În zilele care au urmat eliminării invitațiilor, 21-25 iulie, aplicația a avut 484.000 de download-uri, doar cu 17% mai mult decât în cele 5 zile anterioare. (Wired)

6. Ministrul Educaţiei din Franţa, Jean-Michel Blanquer, a anunţat miercuri că elevii nevaccinaţi de la colegii şi licee nu vor mai putea să participe la activităţi sau să fie prezenţi în clasă. (News.ro)

7. Fostul ambasador al SUA în România Mark Gitenstein a fost nominalizat de președintele american Joe Biden pentru postul de ambasador pe lângă UE. (Politico)

8. Încrederea clienților americani a rămas ridicată pentru a 17-a luna consecutiv. Sondajele arată că trendul se va menține, urmând că contribuie la creșterea economiei americane și în a doua jumătate a acestui an. (YahooFinance)

9. Walmart, cel mai mare angajator privat din SUA, a anunțat că va plăti taxele școlare și manualele pentru angajații săi cu normă întreagă sau part time. Compania a semnat parteneriate cu mai multe universități unde angajații își pot continua studiile. (USAToday)

10. Premierul Cîțu a declarat că este de acord cu ”transparentizarea” bacșișului, dar are rezerve față de impozitarea acestuia. Șeful Executivului arată că dorește să discute cu cei care primesc bacșișul, înainte de a lua o decizie cu privire la impozitare. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
România a fost, în februarie, pentru a doua lună consecutiv, țară cu cea mai ridicată inflație din UE – Cronica serii
Ministrul Educaţiei: O decizie privind deschiderea unităţilor de învăţământ va fi luată la finalul lunii ianuarie – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău