Numărul cazurilor de coronavirus a sărit peste 100 pentru prima oară în ultima lună – Cronica serii

Numărul cazurilor de coronavirus a sărit peste 100 pentru prima oară în ultima lună. 102 cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după peste 27.000 de teste efectuate.

1. Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că „este o recomandare, nu o lege” înghețarea salariilor bugetarilor, în cazul în care datoria publică a României trece de pragul de 50% din Produsul Intern Brut. Legea responsabilității fiscal-bugetare însă îl contrazice și menționează în mod expres această măsură, pe lângă care pot fi luate și alte măsuri. (G4Media)

2. Președintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea care prevede că, în cazul neocupării prin concurs a posturilor de directori de şcoli, directorii interimari să fie numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare, adică de factorul politic. Iohannis a retrimis legea la Parlament, invocând neclarități în lege. În replică, senatorul USR Ștefan Pălărie, inițiatorul legii, îl acuză pe șeful statului că e duplicitar și că, prin această decizie, lasă soarta școlilor la mâna baronilor locali, cei care influențează decisiv numirea inspectorilor. (G4Media)

3. Raport îngrijorător al Institutului Național de Sănătate Publică, în ziua în care numărul noilor infectări a trecut de 100, după mai bine de o lună: acoperirea vaccinală nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă în România, iar din categoria cu cel mai mare risc, doar un român din 3 s-a vaccinat. (Digi24)

Din Cronica de Business: Netflix a raportat venituri de $7,34 miliarde pe trimestrul doi. Numărul de abonați noi adăugați în acest trimestru a fost de 1,54 milioane, peste așteptările analiștilor, de 1,19 milioane. (CNBC)

4. Guvernul a aprobat ordonanţa de urgenţă cu metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun, a anunţat miercuri premierul Florin Cîţu. El a adăugat că Ministerul Mediului trebuie să vină cu o strategie pe termen lung cu privire la controlarea populaţiei de urşi şi am putea avea implementată această strategie în cel mult un an. (News.ro)

5. Datele provizorii arătă că speranța de viață în SUA a scăzut, anul trecut, cu 1,5 ani până la 77,3 ani. Este cea mai mare scădere înregistrată din 1943 până în prezent. (WSJ)

6. Mai mult de 90% dintre adulţii britanici au anticorpi pentru Covid-19, arată datele publicate miercuri de Biroul pentru Statistici Naţionale. (News.ro)

7. Creșterea numărului de infectări cu COVID-19 din SUA forțează Apple să amâne revenirea angajaților la birou. Programată inițial pentru septembrie, revenirea va avea loc cel devreme în octombrie, cu promisiunea notificării angajaților cu o lună înainte. (Bloomberg)

Din Cronica de Tehnologie: Pe lista țintelor potențiale ale malware-ului Pegasus, dezvoltat de NSO Group, se află, printre alții, un rege, trei președinți de stat și 10 prim-miniștri. Lista conține în jur de 50.000 de nume. (Washington Post)

8. Din Deloitte 2021 Global Human Capital Trends: Aproximativ 86% din 395 de directori chestionați cred că angajații vor obține o independență și o influență mai mari față de angajatorii lor în viitor. Cu toate acestea, doar 63% dintre angajații chestionați au considerat că relația cu compania va rămâne la fel sau va deveni un parteneriat mai puternic. (Link)

9. Brisbane a fost desemnat gazda Jocurilor Olimpice din 2032. Brisbane va fi al treilea oraș australian care ca găzdui Jocurile Olimpice, după Melbourne, în 1956, şi Sydney, în 2000. Orașul australian a fost singurul intrat în cursă pentru a fi gazdă a JO din 2032. (Hotnews)

10. Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu s-a întrebat „de ce nu vine DNA” să îl ia pe premierul Florin Cîţu. „Dragnea a făcut puşcărie pentru că ar fi folosit două angajate de la partid pe statul de plată al DGASPC Teleorman”, a adăugat el, întrebându-se dacă nu e mai grav „faptul că prim-ministrul Cîţu a folosit un angajat al Guvernului pentru lupta lui politică sălbatică cu Orban”. „Abia aştept următoarea moţiune de cenzură”, a completat Ungureanu. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Tensiuni in Orientul Mijlociu după ce Iranul a doborât o dronă spion americană – Cronica serii
Sondaj: Trei sferturi dintre români vor unirea cu Basarabia/Republica Moldova – Cronica serii

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău