Noi probleme de software descoperite la avioanele Boeing 737 MAX – Cronica dimineții

1. Autoritatea Federală a Aviației din Statele Unite a anunțat că a descoperit noi probleme de software la avioanele Boeing 737 MAX. Descoperirea va întârzia revenirea acestui tip de avion în zborurile comerciale. (WSJ)

2. Curtea Constituţională a Românei va discuta validarea referendumului convocat de preşedintele Klaus Iohannis şi care s-a desfăşurat la 26 mai. La ultimul termen, judecătorii au primit o cerere de anulare a decretului prin care preşedintele a convocat referendumul. (News.ro)

3. Vlad Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, a fost pus sub acuzare în Rusia pentru organizarea unei reţele infracţionale şi contrabandă cu droguri, a anunțat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne rus, Irina Volk. (Digi24)

4. Cotațiile bitcoin s-au apreciat cu până la 14% ieri, la cel mai ridicat nivel din ultimele 18 luni, cea mai cunoscută criptomonedă tranzacționându-se în apropierea valorii de $13.000. (Profit.ro)

5. Amazon a obținut brevetul pentru o dronă care supraveghează casa. Documentele, depuse în 2015, arătă că drona se rotește în jurul imobilului și-l scanează pentru a observa dacă ușa de la garaj este deschisă, ferestrele sunt sparte sau dacă se văd semnele unui incendiu. (NPR)

6. Roboții ar putea înlocui 20 de milioane de angajați până în 2030 la nivel global, agravând inegalitățile sociale și geografice, fiind în același timp factori de creștere economică, potrivit unui studiu publicat de cabinetul britanic Oxford Economics. (Profit.ro)

7. 2018 ar putea fi primul an, din 1990, în care numărul americanilor care au murit din cauza supradozelor a fost în scădere. (WSJ)

8. Pe 2 iulie va avea loc o eclipsă totală de soare în America de Sud. Eclipsa va fi vizibilă cel mai bine pe coasta statului Chile și la sud de Buenos Aires, capitala Argentinei. (USAToday)

9. Mirazur, din Menton, Franța, a fost declarat restaurantul numărul 1 din lume. Este pentru prima oară, de la lansarea topului, acum aproape 20 de ani, când un restaurant francez ocupă poziția de top. Un meniu de prânz la acest restaurant costă $180. (Time)

10. Mai mult de 9 milioane de persoane se joacă zilnic Candy Crash cel puțin 3 ore. Peste 400.000 se joacă minim 6 ore pe zi. (TheGuardian)

Fotografia dimineții – Coperta ultimului număr Time:

Ți-ar mai putea plăcea
Gazprom și-a majorat de 4 ori exporturile în România în primele 7 luni ale acestui an – Cronica dimineții
Fostul ministru al Muncii: PSD va vota pentru creşterea alocaţiilor copiilor – Cronica dimineții
3 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău