Costul producerii a 16 miliarde doze de vaccin de tip mRNA, necesare vaccinării tuturor oamenilor de pe Planetă, este de $4 miliarde – Cronica Știrilor Pozitive

1. Vaccinul anti Covid-19 dezvoltat de Johnson&Johnson este sigur și a generat anticorpi care au durat cel puțin 71 de zile, atât la tineri cât și la persoanele în vârstă, dintr-o singură doză de vaccin. Datele apar într-un raport care prezintă primele rezultate ale testelor clinice realizate cu acest vaccin. (CNBC)

2. Costul producerii a 16 miliarde doze de vaccin de tip mRNA, necesare vaccinării tuturor oamenilor de pe Planetă, este de $4 miliarde. Suma este mai mică decât costul zilnic suportat de guvernul Statelor Unite pentru a combate efectele pandemiei. (NYTimes)

3. În Marea Britanie a început un studiu clinic la scară largă a unui nou tratament care ar putea preveni dezvoltarea de forme severe de COVID-19. Acesta implică inhalarea unei proteine numite interferon beta, pe care organismul o produce atunci când se confruntă cu o infecție virală. Speranța este că tratamentul va stimula sistemul imunitar, pregătind celulele să fie gata să lupte împotriva virusurilor. Testele inițiale au arătat că tratamentul a redus șansele ca un pacient cu COVID-19 să dezvolte forme severe, care ar necesita ventilația mecanică, cu aproape 80%. (Digi24)

4. Un vaccin împotriva coronavirusului care oferă imunitate pe viață, asta promit mai mulți cercetători din Belgia. Oamenii de știință de la Institutul Rega al renumitei Universităţi Catolice din Leuven susțin că vaccinul produs de ei va fi o alternativă viabilă la celelalte de până acum. Vaccinul oamenilor de știință din Belgia se află în prezent în faza de testare şi ar urma să fie distribuit în această toamnă. (Digi24)

5. Persoanele infectate cu noul virus au fost protejate de reinfectare pentru o perioadă de cel puțin 5 luni, relevă datele unui studiu realizat de către Public Health England. (BBC)

6. Un studiu publicat în revista Science arată că o dată ce populația va căpăta imunitate, fie naturală, fie prin intermediul unul vaccin, amenințarea virusului va fi redusă la maxim o răceală banală. (NYTimes)

7. Un potențial vaccin pentru scleroza multiplă a dat rezultate bune la testele pe șoareci. Vaccinul, de tip mRNA a redus simptomele și a încetinit evoluția bolii, relevă datele testelor. (ScienceMag)

8. Premierul Florin Cîţu a afirmat că obiectivul său este ca în septembrie să fie 10,4 milioane de persoane vaccinate, ceea ce reprezintă circa 70% din populaţie, astfel încât România să poată scăpa de pandemia de coronavirus. (News.ro)

9. Câștigul salarial mediu nominal net a fost în luna noiembrie 2020 de 3.411 lei, în creștere față de luna precedentă cu 68 lei (+2%). Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației, inclusiv activități de servicii informatice (8.273 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.668 lei), arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. Comparativ cu luna noiembrie a anului precedent, câștigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,3%. (Profit.ro)

10. Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, s-a vaccinat miercuri împotriva covid-19, în prima zi a campaniei de vaccinare organizată de către statul Vatican. (News.ro)

11. Agnes Keleti, cea mai în vârstă campioană olimpică în viață și supraviețuitoare a Holocaustului, a împlinit 100 de ani. A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Helsinki (1952) și Melbourne (1956), unde a câștigat 10 medalii în competiția de gimnastică, din care cinci de aur. (Associated Press)

12. Volkswagen și-a triplat vânzările de mașini electrice în 2020. „Suntem pe drumul spre atingerea țintei de a deveni lider de piață pe vehicule electrice”, a anunțat compania. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Mesajul de susținere a vaccinului dezvoltat de Pfizer/BioNTech afișat într-un spital din Canada:

Ți-ar mai putea plăcea
Noua Zeelandă a depășit 100 de zile fără a înregistra vreun caz nou, local, de infectare cu noul coronavirus – Cronica Știrilor Pozitive
În România, numărul pacienților vindecați ieri, 1092, a fost de aproape 4,5 ori mai mare decât numărul de cazuri noi – Cronica Știrilor Pozitive
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău