Coty preia afacerea lui Kylie Jenner, membră a familiei Kardashian – Cronica de Business

1. Industria locală de outsourcing (business services) este una dintre cele mai dinamice din România și a generat în 2018 venituri de peste €4,5 miliarde de euro, de la €4 miliarde în 2017. În acest domeniu activează 280 de companii și 131.000 de angajați, reprezentând 2,4% din totalul angajaților din economia românească, de la 1,5% în 2017. (Profit.ro)

2. Producătorul de PC-uri HP a respins o ofertă de preluare în valoare de $33,5 miliarde din partea producătorului de imprimante Xerox. (The Guardian)

3. Omul de afaceri american Jonathan Mann, cunoscut pentru o serie de investiții eșuate în perioada de vârf a pieței imobiliare, a decis să vândă palatul care a găzduit tipografia și ziarul Universul din centrul Bucureștiului, la șapte ani după ce firma prin care îl deține a intrat în insolvență. (Profit.ro)

4. Compania de plăți Elavon, o subsidiară a US Bancorp, va prelua procesatorul de plăți britanic Sage Pay pentru £232 milioane. (TechCrunch)

5. Compania de cosmetice și parfumuri Coty va prelua 51% din Kylie Cosmetics, compania americană înființată de Kylie Jenner, membră a faimoasei familii Kardashian, pentru $600 milioane. (CNBC)

Bonus:

6. Fabricantul de componente auto Compa Sibiu a realizat în primele 9 luni ale acestui an venituri totale de 598,48 milioane lei, în creștere cu 3,54% față de cele de 578,01 milioane lei din perioada similară din 2018. În același interval de raportare, cheltuielile totale s-au majorat cu 4,87%, la 566,08 milioane lei, de la 539,78 milioane lei. (Profit.ro)

7. Compania aeriană Emirates, cu sediul în Dubai, a plasat o comandă pentru 50 de aeronave Airbus A350, la o valoare de listă de $16 miliarde. (Reuters)

8. Fondul de investiții Innova Capital a preluat firma Optical Network, care deține rețeaua de magazine OPTIblu, prin majorare de capital cu aproape €2 milioane și primă de emisiune de €17 milioane. (Profit.ro)

9. Producătorul de benzi de cauciuc Artego Târgu-Jiu a raportat în primele nouă luni din acest an afaceri de 122,8 milioane lei, plus 6,8% faţă de perioada similară din 2018 şi un profit de 7,6 milioane lei, echivalentul unei creşteri de 38%, potrivit datelor transmise de companie. (ZF)

10. Producătorul de mase plastice Prodplast și-a majorat în primele 3 trimestre ale acestui an de 2,4 ori câștigul pretaxare EBITDA, la 4,50 milioane lei, de la 1,87 milioane lei în exercițiul financiar precedent. Societatea menționează creanțe de 11,63 milioane de lei de la Biodeck, firmă unde deține pachetul de control și prin care face vânzări de pungi și tacâmuri biodegradabile în lanțul de retail Carrefour. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Miniștrii Energiei din UE ar putea dezbate ideea plafonării prețurilor la energie electrică – Cronica de Business
Londra a pierdut statutul de cea mai mare bursă din Europa – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău