Covid-19 a adus o scădere majoră a pieţei de smartphone-uri la nivel global – Cronica de business

1. Fondul de investiții Investindustrial Advisors, care deținea aproape 20% din acțiunile producătorului auto de lux Aston Martin, a vândut un pachet de 5%. Compania a avut un început de an dificil, după ce vânzările și profitul au scăzut pe fondul actualei crize. (Reuters)

2. Brandul de cosmetice Charlotte Tilbury este aproape de o vânzare către compania spaniolă Puig, care deține și brandul de parfumuri Paco Rabanne, într-o tranzacție care evaluează compania la $1 miliard. (Bloomberg)

3. Pandemia de Covid-19 a adus o scădere majoră a pieţei de smartphone-uri la nivel global, care a pierdut nu mai puţin de 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. (News.ro)

4. Semiconductor Manufacturing International Corporation, cel mai mare producător de cipuri pe bază de contract din China, vrea să atragă echivalentul a $2,8 miliarde printr-o listare secundară pe bursă de la Shanghai. (Profit.ro)

5. Didi Chuxing a atras peste $500 milioane în finanțări pentru divizia de automobile autonome, într-o rundă condusă de fondul Vision Fund al SoftBank. Aceasta este cea mai mare injecție de capital în piața de profil din China. (Bloomberg)

Bonus:

6. Asigurătorul RenaissanceRe caută să atragă investiții de circa $900 milioane printr-o emisiune de acțiuni. (Financial Times)

7. Continental investește €33 milioane in extinderea centrului din Timișoara. Clădirea a fost proiectată pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum și o zonă de testare și validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei. (Profit.ro)

8. Profitul net consolidat al TBI Bank a crescut cu 58% în 2019, până la un nivel record de €22,9 milioane. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Boromir așteaptă creștere, Amazon investește în Deliveroo, iar Thomas Cook valorează… zero – Cronica de Business
Cronica de business: BMW a intrat pe pierdere, valoarea pieței de consultanță imobiliară și cât are de plată ING în România
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău