Profitul Amazon a crescut cu 98%, ritm anual – Cronica de Business

1. Acțiunile Amazon au crescut cu 14% după anunțarea rezultatelor pe trimestrul 4, în care veniturile au crescut cu 9%, ritm anual, până la $137,4 miliarde, în timp ce profitul a crescut cu 98%, ajungând la $14,3 miliarde. (CNBC)

2. Meta/Facebook a pierdut $251 de miliarde din valoare după ce acțiunile au scăzut cu 26% într-o singură zi. Este cea mai mare scădere înregistrată vreodată de o compania americană, la nivelul unei zile. (Bloomberg)

3. Nasdaq, indexul de tehnologie al bursei americane, a scăzut cu 4,2%, cea mai mare scădere înregistrată, la nivelul unei zile, din septembrie 2020. (Bloomberg)

4. Acțiunile europene au revenit pe scădere joi, după trei ședințe de creștere, în contextul îngrijorărilor legate de retragerea stimulilor monetari și al prăbușirii acțiunilor din domeniul tehnologiei, atât în Europa, cât și peste Ocean. Indicele paneuropean a închis ședința cu o scădere de 1,8%. (Profit.ro)

5. Banca Angliei a făcut joi prima majorare consecutivă a dobânzii cheie din 2004, cu 0,25 puncte procentuale, la 0,5%, în cadrul eforturilor de a limita inflaţia care a atins în decembrie maximul ultimilor 30 de ani. (News.ro)

Din Cronica diminetii: România marchează o premieră istorică pe piața de automobile noi. Automobilele cu propulsie hibrid, ale căror vânzări s-au dublat în 2021, au devenit oficial a doua cea mai mare categorie de automobile noi, după cele propulsate cu motor cu combustie pe benzină. (Profit.ro)

6. Profitul Shell a crescut de aproape 4 ori anul trecut, comparativ cu 2020. Compania a raportat un profit de $19,3 miliarde. În 2020 profitul a fost de $4,85 miliarde. Pe ultimul trimestrul din an, Shell a înregistrat un profit de $6,4 miliarde, de 16 ori mai mare decât cel înregistrat în Q4 2020. (TheGuardian)

7. Tranziţia la vehiculele electrice va pune în pericol aproximativ 73.000 de locuri de muncă în Italia, au declarat joi sindicatele din sectorul metalurgic şi un grup de lobby, cerând guvernului să înceapă discuţii privind măsurile de sprijinire a industriei auto. (News.ro)

8. Acțiunile Snap au crescut cu 52% după ce compania a anunțat primul profit înregistrat la nivelul unui trimestru, de când este listată pe bursă. Înainte de anunțarea rezultatelor, acțiunile Snap scăzuseră cu aproape 24%, pe fondul scăderii Facebook. Veniturile au crescut cu 42%, ritm anual, până la $1,3 miliarde, în timp ce profitul a fost de $23 milioane. (CNBC)

9. Grupul ING va continua să permită personalului să lucreze de acasă și după ridicarea restricțiilor impuse în pandemie, mizând pe un sistem de muncă în regim hibrid. „Vom relua lucrul într-un mod hibrid. Ne propunem ca oamenii să petreacă aproximativ 50% la birou și 50% acasă”, a declarat Steven van Rijswijk, directorul general al ING Groep, citat de Bloomberg. (Profit.ro)

10. Averea netă a lui Mark Zuckerberg a scăzut joi cu $29 de miliarde, în condiţiile în care acţiunile Meta Platforms au marcat o scădere record într-o singură zi. (News.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Tranzacție: Dezvoltatorul elvețian de jocuri video Miniclip preia Green Horse Games și intră în România – Cronica de Business
Warren Buffett a ieșit din top 5 cei mai bogați oameni din lume – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău