Creştere economică globală de 4,4% în 2021 – Cronica de Business

1. Coface estimează o rată de creştere globală de 4,4% în 2021, de la -4,8% în 2020, în timp ce revenirea comerţului mondial va fi doar parţială, cu o creştere +3,5% estimată în 2021, după o scădere de -13% anul acesta. (News.ro)

2. Producătorul american de chipuri Nvidia are în plan construcția unui supercomputer, în valoare de £40 milioane, în Anglia, la Cambridge. Nvidia a anunțat recent achiziția rivalului britanic Arm, pentru $40 miliarde. (CNBC)

3. Japonezii de la NEC Corp au ajuns la o înțelegere pentru achiziția producătorului de software bancar Avaloq Group. Tranzacția va avea o valoare de $2,2 miliarde, iar vânzătorul este firma de private equity Warburg Pincus. (Bloomberg)

4. Microsoft va construi un centru de date în Grecia și, conform declarațiilor guvernului elen, investiția se va ridica inițial la €500 milioane, plus câte €50 milioane în anii următori. (Reuters)

5. Bristol Myers Squibb va cumpăra compania farmaceutică MyoKardia, care dezvoltă un tratament promițător pentru afecțiuni cardiologice, într-o tranzacție de $13 miliarde, mutare ce ar urma să reducă dependența de medicamente oncologice a gigantului farmaceutic. (Profit.ro)

Ți-ar mai putea plăcea
Accor ar putea fuziona cu Intercontinental – Cronica de Business
Presa americană de top, creștere în pandemie – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău