Creșterea prețului caselor din SUA a înregistrat un nivel record în 2021 – Cronica de Business

1. Indicele S&P 500 al bursei americane a scăzut cu mai mult de 10% comparativ cu vârful înregistrat anul ăsta, pe 3 ianuarie, intrând astfel în teritoriul de corecție. Este pentru prima oară din februarie 2020 când S&P 500 intră în teritoriul de corecție. (WSJ)

2. Bursele din Asia au deschis sesiunea pe creștere. Principalii indici bursieri din China, Hong Kong, Coreea de Sud și Australia au înregistrat creșteri în această dimineață. (CNBC)

3. Cameră de Comerţ şi Industrie a României a anunțat că 2021 a fost un an istoric pentru schimburile comerciale bilaterale România-SUA, acestea ajungând la 2,271 de miliarde de euro, la 1 noiembrie 2021. (News.ro)

4. Volkswagen şi principalul acţionar al său au ajuns la un acord preliminar pentru listarea Porsche, deschizând calea către o înţelegere despre care investitorii speră că va debloca valoarea mărcii de maşini de lux şi ar putea fi unul dintre cele mai mari IPO-uri. (News.ro)

5. Creșterea prețului caselor din SUA a înregistrat un nivel record în 2021. Indicele național al prețurilor caselor S&P CoreLogic Case-Shiller, care măsoară prețurile medii la locuințe în marile zone metropolitane din întreaga țară, a crescut cu 18,8% anul trecut. Creșterea anuală a fost cea mai mare de când a început să fie măsurat acest indice, în 1987. (WSJ)

Din Cronica serii: Liderii partidelor din coaliţia de guvernare au ajuns, marţi, la un acord de principiu privind reducerea la jumătate a accizei la carburanţi. Ministrul de Finanțe a declarat că se așteaptă ca măsura să reducă preţul la pompă imediat cu peste 1 leu. (News.ro)

6. Profitul HSBC, cea mai mare banca din Hong Kong, aproape s-a dublat în trimestrul 4 al anului trecut, în ritm anual, ajungând la $2,7 miliarde. (FT)

7. Compania americană de investiții Sequoia Capital, cunoscută pentru finanțările timpurii pe care le-a acordat unor companii ca Apple, Google sau Oracle, pe când acestea erau mici startup-uri, a lansat acum un fond de investiții de 500-600 de milioane de dolari pentru idei de afaceri în crypto. Noul fond, denumit Sequoia Crypto Fund, se va concentra pe liquid tokens și active digitale. (StartupCafe)

8. Grupul Rio Tinto a înregistrat un profit record pentru 2021 generat de creșterea puternică pentru minereul de fier din China. Cel mai mare producător de minereu de fier din lume a obținut venituri anuale de $21,4 miliarde, în creștere cu 73% față de anul anterior. Compania a anunțat că va plăti acționarilor dividende în valoarea de $6,7 miliarde. (Bloomberg)

9. Numărul femeilor prezente în boardul companiilor incluse în indicele FTSE 100 al bursei londoneze a crescut, anul trecut, la 414, de la 374 câte erau în 2020. (BBC)

10. Averile miliardarilor ruși au scăzut, de la începutul anului, cu $32 de miliarde, pe fondul tensiunilor de la granița Rusiei cu Ucraina. (Bloomberg)

Ți-ar mai putea plăcea
Un miliardar japonez își vinde business-ul și se pregătește să zboare în jurul lunii – Cronica de Business
Doi dintre membrii U2 au plasat bani într-un fond de investiții – Cronica de business