Grupul elen OTE estimează că va plăti 59,5 milioane de euro pentru cumpărarea unui pachet de 30% din acțiunile Telekom România Mobile Communications – Cronica de Business

1. Grupul elen OTE estimează că va plăti 59,5 milioane de euro pentru cumpărarea unui pachet de 30% din acțiunile Telekom România Mobile Communications (TKRM – fosta Cosmote) deținut în prezent de Orange. Vânzarea a fost agreată cu Comisia Europeană, fiind o condiție pentru autorizarea cedării de către OTE a participației de 54% la Telekom Romania Communications, divizia de rețele fixe a Telekom, către Orange România. După finalizarea tranzacției, OTE va deține aproape 100% din TKRM. (Profit.ro)

2. Elon Musk, în calitate de CEO Tesla, a fost cel mai bine plătit CEO anul trecut. Veniturile lui Musk au depășit $6,6 miliarde. (Bloomberg)

3. Veniturile Telekom România au scăzut uşor în trimestrul 2 al anului 2021, încheiat la 30 iunie, la 216,8 milioane de euro, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020, datorită redresării mai lente a economiei româneşti în urma impactului negativ al pandemiei. (News.ro)

4. Frigotehnică, companie din industria frigului comercial și industrial, a fost achiziționată de grupul VINCI Energies, parte a grupului VINCI, una dintre cele mai mari companii de construcții din Europa. ROCA Investments a preluat Frigotehnică în urmă cu 3 ani. (Profit.ro)

5. Divizia de onvestiții a Băncii Mondiale (IFC) investește 10 milioane de dolari în FintechOS. Compania, startup fondat de Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț, specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelligence, a derulat în primăvară o rundă de investiții de 60 milioane dolari.

6. Amazon a anunțat că va amâna pe anul viitor întoarcerea angajaților la birou, din cauza răspândirii variantei Delta a coronavirusului. Compania nu va impune obligativitatea vaccinării pentru angajați însă cei care nu vor fi vaccinați vor trebui să poarte masca de protecție. (WSJ)

7. Lufthansa şi-a redus pierderile în trimestrul doi şi a înregistrat primul flux pozitiv de capital liber de la începutul pandemiei de coronavirus. Operatorul aerian german a anunțat că şi-a redus costurile peste aşteptări. (Reuters)

8. Compania Acvatot, parte a grupului francez Veolia, care mai deține și Apa Nova, extinde baza de producție pe care o deține în Bragadiru, cu scopul reamenajării fluxului de stocare a materiilor prime, pe fondul creșterii cererii de mixturi asfaltice. (Profit.ro)

9. Maersk, cea mai mare companie transportatoare de containere din lume, a raportat o creștere de 200% a EBITDA pe trimestrul doi, de la 1,7 miliarde, cât a fost în Q2 2020, la 5,1 miliarde. Costul pentru transportul unui container a explodat după relaxarea măsurilor impuse în pandemie. (CNBC)

10. Președintele Statele Unite, Joe Biden, a semnat un decret care setează că 50% din vehiculele vândute în SUA, până în 2030, să fie eletrice, hibrid sau alimentate cu hidrogen. (WSJ)

Ți-ar mai putea plăcea
Papalekas pleacă de la șefia Globalworth – Cronica de Business
Raport: Rusia s-ar putea confrunta cu o recesiune mai lungă și mai profundă, pe măsură ce impactul sancțiunilor americane și europene se extinde – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău