Un tânăr de 22 de ani, la cârma celui mai nou unicorn – Cronica de Business

1. HSBC a anunțat un profit înainte de taxe în creștere cu 15,9% în primul trimestru. (Reuters) Banca urmărește și eliminarea a până la 4.700 de joburi la nivel global. (The Independent)

2.  Lanțul de supermarketuri britanic Tesco va renunța la 4.500 de angajați de la sub-brandul Tesco Metro. (Sky News)

3. Coreea de Sud va investi $6,5 miliarde pentru a-și susține industria electronică și a-și micșora dependența de Japonia, după creșterea tensiunilor politice între cele două țări. (Financial Times)

4.  Cel mai nou startup care a atins statutul de unicorn în Silicon Valley, Scale AI, este condus de un tânăr de 22 de ani. (Bloomberg)

5. Agenția imobiliară Casta.ro, al cărui acționar este omul de afaceri Călin Fusu, investește 150.000 euro în serviciul de curățenie Cleany.ro, care va deveni Casta Clean. (Profit.ro)

Bonus:

6. Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Năvodari se confruntă cu un exod al personalului, astfel că societatea a fost nevoită să aducă 30 de muncitori din Sri Lanka. (News.ro)

7. Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, este cea mai performantă acţiune din structura indicelui principal BET în primele şapte luni din 2019, cu un randament total, adică la care se adaugă şi dividendele, de 53%. (ZF)

8. Omul de afaceri Ioan Niculae, la un moment dat cel mai bogat român, vinde combinatul chimic Viromet Victoria, parte a grupului Interagro, unui român care deține în Italia o companie de trading de îngrășăminte, metanol și alte produse chimice și care a preluat recent și operatorul portuar SCAEP Giurgiu Port. (Profit.ro)

9.  70% din pantofii vânduți în SUA vin din China. Industria se așteaptă să fie lovită dur de tarifele introduse de Donald Trump. (CNBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Proprietarul eMag, $4,3 miliarde în cash pentru achiziții – Cronica de Business
Acțiunile Netflix au scăzut cu până la 25% după ce compania a anunțat că a pierdut 200.000 de abonați în primul trimestru – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău