Cinci bănci amendate de Comisia Europeană, Burberry a avut un profit sub așteptări și avioanele supersonice sunt pe cale să revină – Cronica de Business

1. Citigroup, Royal Bank of Scotland, JP Morgan Chase, Mitsubishi și Barclays au acceptat să plătească o amendă totală de €1,07 miliarde pentru manipularea pieței valutare. Elvețienii de la UBS au scăpat de amendă, întrucât ei au fost cei care au alertat Comisia Europeană cu privire la cartelul din industria bancară. (BBC)

2. O companie americană și una franceză au dezvoltat un parteneriat pentru readucerea pe piață a transportului supersonic. Overture, avionul de 55 de locuri dezvoltat de acestea, va fi prima aeronavă care va depăși viteza sunetului de la Concorde încoace. (CNBC)

3. Telus România are în plan să recruteze 600 de noi angajați până în luna iunie. Potrivit șefilor companiei, deficitul de muncă este principala problemă cu care se confruntă piața de outsourcing din România. (Profit.ro)

4. Operatorul de supermarketuri Walmart, cea mai mare companie din lume după cifră de afaceri, avertizează că tarifele impuse de Trump asupra produselor chinezești se vor reflecta în prețuri mai mari pentru cumpărătorii americani. (Reuters)

5. WeWork are în plan un fond de investiții în valoare de până la $2,9 miliarde, menit să achiziționeze clădiri pe care să le închirieze apoi companiei. Până acum, operatorul de spații de co-working a închiriat clădirile de la alți proprietari. (Business Insider)

Bonus:

6. Lanțul britanic de restaurante fast-food Pret a Manger este în discuții pentru achiziția rivalului Eat, care operează 94 de locații. Tranzacția ar oferi celor de la Pret posibilitatea să își extindă brandul Veggie Pret, destinat vegetarienilor, pentru care există cerere din ce în ce mai mare. (Financial Times)

7. Casa de modă Burberry a înregistrat o scădere de 6% a profitului operațional ajustat pentru anul încheiat la 30 martie, până la valoarea de £438 milioane. Cifra, sub așteptările analiștilor, care o plasau la £442 milioane, a fost afectată de investiții și de mișcări la cursul de schimb valutar. (Reuters)

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de Business: Boeing știa despre problemele la 737 Max și nu a făcut nimic
Blue Air, ”pierdere de pandemie” de €60 milioane – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău