Retailerii cer închiderea mall-urilor din România – Cronica de Business

1. Un grup de retaileri, printre care Peeraj Group (cel mai mare grup de francize de modă din România), Il Passo, Cărturești și Benvenuti, solicită închiderea mall-urilor din România. (Profit.ro)

2. Gigantul din domeniul modei LVMH va utiliza fabricile de cosmetice și parfumuri – care lucrează pentru branduri precum Christian Dior și Givenchy – pentru a produce geluri dezinfectante de mâini pentru piața din Franța. (CNBC)

3. Bursa de Valori de la București a pierdut în această săptămână peste 28,7 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 18%, pe fondul pandemiei de coronavirus. (Profit.ro)

4. Banca indiană Yes Bank a avut pierderi trimestriale de $2,5 miliarde și a raportat o creștere a creditelor neperformante, după ce ani de zile a fost una dintre băncile noi cu una dintre cele mai mari creșteri din țară. (Financial Times)

5. Grupul petrolier saudit Aramco a raportat o scădere cu 21% a profitului net anul trecut, la $88,2 miliarde, pe fondul scăderii prețului țițeiului și a reducerii producției. (Profit.ro)

Bonus:

6. Producătorul TV american Byron Allen a făcut o ofertă pentru preluarea companiei de media Tegna, la o evaluare de $8,5 miliarde. (Bloomberg)

7. Smart Lighting & Installations, o companie care se ocupă cu proiectarea şi modernizarea de reţele electrice, a făcut afaceri de 12,5 milioane lei în 2019 şi un profit de 200.000 de lei. Compania are 28 de angajaţi şi este deţinută de antreprenorii Robert Dorobanţu şi Dragoş Florica. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
OPEC îşi menţine prognoza conform căreia cererea mondială de petrol va depăşi, anul acesta, nivelurile anterioare pandemiei – Cronica de Business
Economia Indiei a devenit a cincea cea mai mare din lume, depășind-0 pe cea din Marea Britanie – Cronica de Business
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău