Cronica de Business: Importul de mâncare va costa mai puțin anul acesta, Ajax a pierdut mai mult decât meciul cu Tottenham, iar New York Times a atras și mai mulți abonați online

1. Costul total al importului de mâncare la nivel global este așteptat să scadă în 2019, pentru prima dată în ultimii patru ani. Nota de plată este estimată să fie cu 2.5% mai mică, atingând o valoare de $1.47 trilioane, pe fondul scăderii prețului la cafea, rapiță, precum și a costurilor cu transportul. (Bloomberg)

2. Acțiunile Ajax Amsterdam au scăzut cu peste 20% după ce olandezii au suferit o înfrângere șoc în fața englezilor de la Tottenham și au fost eliminați din Champions League. Scăderea a „șters” 162 milioane de euro din capitalizarea companiei care deține echipa. (Business Insider) Mai multe știri din sport puteți citi aici.

3. Compania care deține brandurile de aparate de bărbierit Schick și Wilkinson va prelua un startup din același domeniu – Harry’s – pentru $1.37 miliarde, într-o tranzacție compusă din cash și acțiuni. Harry’s comercializează aparate de ras, creme, săpunuri, precum și alte produse conexe, și va reprezenta a doua achiziție de peste un miliard de dolari în domeniu, după preluarea Dollar Shave Club de către Unilever în 2016. (New York Times)

4. Veniturile companiei Disney au crescut cu 3% în al doilea trimestru al anului fiscal curent față de perioada similară a anului trecut, până la $14.9 miliarde. Cifra include încasarile filmului Captain Marvel ($1.1 miliarde), însă nu și pe cele din blockbustere precum Black Panther, Star Wars: The Last Jedi și Avengers (Endgame). Acțiunile companiei au crescut cu aproape 2% pe bursă în urmă anunțării rezultatelor. (CNN)

5. Takeda Pharmaceuticals a bătut palma pentru vânzarea unui medicament de uz oftalmologic – Xiidra – companiei Novartis, pentru o sumă de până la $5.3 miliarde. Grupul japonez încearcă să strângă bani pentru a stinge o parte din datoria de $48 milarde acumulată odată cu preluarea companiei farmaceutice Shire anul acesta. (Financial Times)

Bonus:

6. Regina Maria a confirmat achiziția centrului medical Pozimed în Constanța. Tranzacția duce numărul total al achizițiilor derulate de rețeaua de sănătate la peste 25 în ultimii câțiva ani. (Profit.ro)

7. Oferta de active în zona de birouri și parcuri logistice disponibile la vânzare în România este la cel mai ridicat nivel de după 2007, dacă nu chiar la unul istoric. (Bizlawyer)

8. Tesla a închis oferta de acțiuni și obligațiuni în valoare de $2,7 miliarde, care a fost suprasubscrisă. Compania a vândut acțiuni în valoare de $860 millioane și obligațiuni de circa $1.84 miliarde. (Yahoo! Finance)

9. Acțiunile companiei care deține cotidianul New York Times au crescut după ce ziarul a anunțat că a înregistrat încă o creștere a numărului abonaților pentru editita online în ultimul trimestru. Publicația, care deține – printre altele – un număr record de 127 de premii Pulitzer, a adăugat 223,000 de abonați online, ceea ce duce totalul acestora la 4,5 milioane. (ABC News)

Ți-ar mai putea plăcea
Garanti discută cu OTP Bank vânzarea băncii din România – Cronica de Business
Gigantul energetic german Uniper a raportat o pierdere de 40 de miliarde de euro – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău