Cronica de Business: Nissan, OTP Bank, Trasgaz și Alro Slatina în cădere, dar directorii de marketing o duc bine

1. OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 18,3 milioane lei in T1, cu 19% sub cifra înregistrată în aceeași perioadă a anului 2018. (Profit.ro)

2. Nissan se așteaptă la cel mai mic profit din ultimii 11 ani, ca urmare a problemelor legate de fostul șef, Carlos Ghosn, dar și a scaderii vânzărilor. Compania estimează că va înregistra o scădere de 28% a profitului operațional pentru anul fiscal închis în martie. (Reuters)

3. Profitul net al Transgaz a scăzut cu 19% în primul trimestru, la 191,38 milioane lei, de la 236,6 milioane lei în perioada similară a anului trecut. (News.ro)

4. Producătorul de aluminiu Alro Slatina a înregistrat o pierdere de 26,14 milioane lei în primul trimestru, de la un profit net de 110,51 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania spune ca rezultatul negativ a venit pe fondul scăderii cotaţiei aluminiului la bursa din Londra, a devalorizării leului faţă de dolar, precum şi a cheltuielilor cu investiţiile. (News.ro)

5. Ministerul de Finanțe l-a înlăturat complet pe Radu Grațian Ghețea de la conducerea CEC Bank, după 12 ani la cârma instituției. Ghețea, unul dintre cei mai cunoscuți bancheri locali, rămăsese președintele CA al băncii, al cărui unic acționar este ministerul, după ce a fost îndepărtat din funcția de director executiv anul trecut. (Adevărul)

Bonus:

6. Salariul mediu net al unui director de marketing dintr-o companie mare sau multinațională din România variază între 14.300 de lei net și 32.500 de lei lunar. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
Hotelul Ritz din Londra, la vânzare pentru $1 miliard – Cronica de Business
Unilever preia frufru, iar Gotham City costă £400 milioane – Cronica de Business

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău