Un miliardar japonez își vinde business-ul și se pregătește să zboare în jurul lunii – Cronica de Business

1. Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care urmează să fie primul pasager privat al unei călătorii organizate de Elon Musk în jurul lunii, va vinde pachetul majoritar în compania de modă Zozotown celor de la Yahoo Japonia. Valoarea tranzacției este estimată la circa $3,7 miliarde. (Financial Times)

2. AB InBev a reluat planul de a lista divizia din Asia pe bursa de la Hong Kong, ceea ce i-ar putea aduce până la $5 miliarde. (Bloomberg)

3. O fostă angajată a BNP Paribas în Londra a câștigat un proces de discriminare împotriva băncii și va primi daune în valoare de £4 milioane. (The Times)

4. Cognizant Softvision, jucător pe piaţa software, va angaja 500 de oameni în România până la finalul anului. (News.ro)

5. Gigantul din industria tutunului British American Tobacco va renunța la 2.300 de angajați până în ianuarie, echivalentul a 4% din forța totală de muncă a companiei. (Reuters)

Bonus:

6. Brandul scandinav de modă Marc O’Polo inaugurează primul magazin din România, în București Mall-Vitan. (Profit.r0)

7. SelfPay, unul din cei mai mari jucători de pe piaţa locală de staţii de plată de tip self-service, a înregistrat în primul semestru din 2019 o cifră de afaceri de 42 milioane de lei, în creştere cu 23% faţă de perioada similară a anului trecut. (News.ro)

8. Lanţul hotelier ungar Danubius, care deţine trei hoteluri în staţiunea Sovata, estimează investiţii de peste €8 milioane în hotelul Făget. (ZF)

Ți-ar mai putea plăcea
IAR Brașov, afaceri cu 41% mai mari în 2019 – Cronica de Business
Accor ar putea fuziona cu Intercontinental – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău