Cronica de Business: Rihanna își unește forțele cu LVMH, miliardarii britanici câștigă după votul pentru Brexit și sud-americanilor le place să zboare low cost

1. Uber a strâns $8,1 miliarde vânzând 180 de milioane de acțiuni ieri în cadul ofertei publice inițiale derulate pe bursa de la New York, la un preț de $45/acțiune. Cifra plasează valoarea companiei la $82.2 miliarde. IPO-ul Uber este cel mai mare din domeniul tehnologiei în Statele Unite de la listarea Facebook. (Financial Times)

2. Gigantul din domeniul luxului LVMH va lansa o casă de modă împreună cu Rihanna sub brandul Fenty, deținut de cântăreața din Barbados. Fenty va comercializa îmbrăcăminte, pantofi și accesorii. LVMH mai are în portfoliu branduri precum Dior sau Givenchy. (Bloomberg)

3. Compania indiană Reliance Industries va achiziționa faimosul lanț de magazine de jucării Hamley’s, cel mai vechi jucător de profil din lume, de la chinezii de la C Banner International Holdings. Hamley’s a fost înființat în 1760 în Marea Britanie, operează în prezent 167 de magazine în 18 țări și va fi cumpărat cu $88.5 milioane. (Reuters)

4. 15 britanici incluși în Indexul Miliardarilor realizat de Bloomberg și-au adăugat un total de $28 miliarde la averi de la momentul în care Regatul Unit a votat să părăsească Uniunea Europeană. În ciuda nesiguranței legate de Brexit, cei 15, a căror avere totală este estimată la $109 miliarde, au acumulat $18 miliarde numai de la începutul acestui an. (Bloomberg)

5. Subsidiara elvețiană a gigantului francez din domeniul luxului Kering, care deține branduri precum Gucci, Yves Saint Laurent sau Puma, a ajuns la un acord cu autoritățile fiscale italiene pentru plata a €1,25 miliarde în vederea stingerii obligațiilor fiscale. Suma este compusă din taxe și impozite adiționale în valoare de €897 milioane, restul fiind dobânzi și penalități. (Business of Fashion)

Bonus:

6. Thyssenkrupp se așteaptă ca Uniunea Europeană să îi blocheze fuziunea cu Tata Steel din motive de concurență. Prin urmare, compania vizează schimbarea strategiei inițiale de a se „sparge” în două entități și va lista, în schimb, o parte a diviziei de lifturi. (BBC)

7. Declan Ryan, cofondatorul Ryanair, vizează lansarea unei a treia linii aeriene în America de Sud, mișcare urmată de o listare pe bursa din New York în următorii doi ani. Compania detinută de omul de afaceri urmăreste să beneficieze de pe urma cererii puternice de bilete low cost în regiune și operează deja zboruri în Columbia și Peru. (Irish Times)

Ți-ar mai putea plăcea
SoftBank a vândut acțiuni Uber de $2 miliarde – Cronica de Business
Valoarea primelor 50 de branduri românești a scăzut cu 3.7% – Cronica de Business
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău