Apple a cumpărat 18 companii de Inteligență Artificială din 2010 până în prezent – Cronica de Tehnologie

1. Giganții din domeniul tehnologiei au cumpărat peste 50 de companii din zona inteligenței artificiale din 2010 până în prezent. Apple a cumpărat 18 companii, Google 14, Microsoft 9, Facebook 8 și Amazon 7. (Axios)

2. Microsoft şi Sony anunță un parteneriat care vizează jocurile, streaming-ul de conținut și inteligența artificială. Serviciile de jocuri ale Sony vor folosi platforma cloud Azure, iar Azure AI va fi integrat de Sony pe partea foto. De asemenea, alianța dintre cele două companii le va ajuta pe acestea să concureze cu Stadia, serviciul de streaming pentru jocuri anunțat de Google. (Profit.ro)

3. Galaxy S10 5G (primul telefon 5G lansat în Statele Unite) a fost testat în rețeaua Verizon (primul operator care a implementat servicii 5G în Statele Unite). Viteza maximă obținută a fost 1.35 Gbps. Vitezele de top nu au fost consistente și probabil nu vor fi consistente în nicio altă rețea, scăzând de cele mai multe ori spre și sub 500 Mbps. (Digital Trends)

4. Amazon va investi $575 milioane în Deliveroo, un startup britanic care livrează mâncare pe baza comenzilor online. Finanțarea va ajuta compania care operează deocamdată doar în 14 țări să concureze cu Uber Eats. (Sky)

5. Platforma de întrebări și răspunsuri Quora primește o finanțare de $60 milioane ajungând să valoreze $2 miliarde. Quora, care are 300 de milioane de vizitatori unici pe lună, nu s-a grăbit să se monetizeze, motiv pentru care mai mulți investitori ar fi refuzat-o în ultimii ani. (Vox)

6. Startup-ul israelian Fiverr va fi listat la bursa din New York, urmărind o evaluare la $800 milioane. Platforma care pune în legătură freelancerii cu angajatorii este finanțată de Accel și Bessemer. (Bloomberg)

7. Europol și FBI au reușit să-l captureze pe liderul unei rețele infracționale care a spart peste 44.000 de calculatoare. Rețeaua ar fi reușit să fure mai multe milioane de dolari, în urma unui plan care viza câștiguri de aproximativ $100 milioane. (Forbes)

8. Acțiunile Pinterest au scăzut cu 15% după ce compania a anunțat pierderi mai mari decât se aștepta. În Q1, valoarea acțiunilor Pinterest a scăzut cu 32 de cenți, în vreme ce așteptările erau de 11 cenți pierdere. (CNBC)

9. Samsung și Huawei au renunțat la procesele pe care și le-au intentat reciproc în ultimii trei ani. Cele două companii, care se judecau în peste 40 de procese desfășurate în mai multe țări, au negociat o licențiere reciprocă a brevetelor pe care le deține fiecare. (Profit.ro)

10. Acțiunile Cisco au crescut cu 3% după ce compania a anunțat câștiguri de 78 de cenți pe acțiune în Q1 2019. Cisco a înregistrat venituri de $12.96, în creștere cu 4% de la an la an. (CNBC)

Bonus: TikTok a fost mai descărcată decât aplicația de Facebook în primul trimestru al anului. Noua senzație din social media s-a aflat pentru al cincilea trimestru consecutiv în vârful topului după download-uri din App Store, iar pe Android a ocupat locul 3. Într-un clasament comun, TikTok ocupă poziția a treia, fiind singura aplicație din top 5 care nu este deținută de Facebook. (Profit.ro)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Apple este așteptată să lanseze noi modele de iPad Pro și iPad Air în luna mai – Cronica de Tehnologie
Cronica de Tehnologie – O companie deținută de Alphabet/Google va începe livrările cu drone în Australia
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău