Elon Musk: SpaceX se află în pragul falimentului din cauză că producția motorului Raptor este un dezastru – Cronica de Tehnologie

1. Prețul bateriilor a ajuns la $132/kWh, cu 6% mai mic decât cei $140/kWh de anul trecut. Scăderea este, însă, mai mică decât cea de 9% estimată inițial. Prețurile sunt mai mari decât se aștepta în primul rând din cauza scumpirii materiilor prime. (Bloomberg)

2. După Black Friday, vânzările de Cyber Monday au scăzut și ele (cu 1,4%) pentru prima oară. Online, acestea au însumat $10.7 miliarde. Adobe se așteaptă, însă, ca vânzările din noiembrie și decembrie să fie cu 10% mai mari decât cele de anul trecut. (CNBC)

3. Până în 2030, mașinile electrice ar putea reprezenta jumătate din vânzările auto din cele mai importante piețe. Acest lucru va fi posibil datorită ajungerii mașinilor electrice la același cost cu cele cu combustie internă. (Bloomberg)

4. Șeful proiectelor crypto derulate de Meta, David Marcus, va părăsi compania la finele acestui an. Locul său va fi luat de actualul VP al Novi, Stephane Kasriel. (CNBC)

5. DNA Diagnostics Center, o companie de testare ADN din Ohio, a suferit un incident de securitate care afectează peste 2,1 milioane de oameni. Printre altele, hackerii au intrat în posesia numelor complete, a parolelor și a datelor de pe carduri, inclusiv a codurilor CVV. (Bleeping Computer)

6. Autoritatea britanică pentru competiție a decis că Facebook trebuie să vândă Giphy. CMA spune că achiziția ar putea dăuna competiției, deoarece Facebook ar putea să limiteze accesul altor platforme la Giphy, care, în schimb, va fi folosit pentru a genera trafic pentru produsele Meta. (The Verge)

7. Elon Musk scrie, într-un e-mail intern, că SpaceX se află în pragul falimentului din cauză că producția motorului Raptor este un dezastru. Acesta le cere angajaților să vină cu el și să lucreze în week-end pentru a rezolva “problemele grave”. (The Verge)

8. Qualcomm a prezentat Snapdragon 8 Gen 1, chipset-ul care va fi folosit de flagship-urile cu Android de anul viitor și primul care folosește noua schemă de nume. Compania americană spune că acesta va fi cu 20% mai performant și cu 30% mai eficient decât Snapdragon 888. (The Verge)

9. AWS a prezentat Graviton 3, un procesor bazat pe arhitectura ARM, despre care spune că va fi cu 25% mai performant decât modelul anterior și că va consuma cu 60% mai puțină energie. Conform Amazon, Graviton 3 va fi trei ori mai rapid strict în ceea ce privește sarcinile de machine learning. (TechCrunch)

10. FIFA va testa un sistem semi-automatizat de identificare a offside-ului la Cupa Arabă 2021. Acesta va colecta până la 29 de puncte de date pentru fiecare jucător de 50 de ori pe secundă, cu ajutorul a între 10 – 12 camere. Sistemul va notifica VAR-ul, care va verifica offside-ul și va lua o decizie. Dacă rezultatele testelor vor fi pozitive, tehnologia ar putea fi folosită și la Cupa Mondială din 2022. (BBC)

Ți-ar mai putea plăcea
Apple Card a fost lansat oficial – Cronica de Tehnologie
Rusia și-a repus în acțiune trolli și boții înainte de alegerile interimare din Statele Unite – Cronica de Tehnologie
2 comentarii la acest articol

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău