Cronica de Tehnologie – Cei mai mari operatori de comunicații din Statele Unite au fost dați în judecată pentru vânzarea datelor de localizare a utilizatorilor

1. Cei mai mari operatori de comunicații din Statele Unite, Verizon, T-Mobile, Sprint și AT&T, sunt dați în judecată pentru vânzarea datelor de localizare a utilizatorilor. Datele ar fi fost vândute către cel puțin două firme intermediare care la rândul lor ar fi vândut mai departe accesul la acestea. (Motherboard)

2. iPhone-urile de anul acesta ar putea folosi o antenă cu o structură schimbată radical. Noua antenă va îmbunătăți localizarea în interiorul clădirilor și va aduce totodată beneficii de cost și producție pentru Apple. (9to5mac)

3. Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a luat apărarea celor blocați recent de Facebook pentru răspândirea ideologiilor periculoase, precum Alex Jones. Printr-o postare pe Twitter, Trump a acuzat rețelele sociale de cenzură. (CNN)

4. Un programator belgian a rezolvat puzzle-ul ascuns de celebrul criptograf Ronald Rivest în arhitectura clădirii CSAIL din campusul MIT. Decodarea puzzle-ului creat în urmă cu 20 de ani a fost procesată vreme de 3 ani pe un PC obișnuit, cu un procesor Core i7. (Hackaday)

 

5. TikTok își motivează financiar utilizatorii pentru a reveni în topul celor mai descărcate aplicații din India după ce a fost blocată vreme de o săptămână pentru conținutul pornografic găzduit. Aplicația oferă un premiu zilnic de $1,400 celor care o descarcă până pe 16 mai. (QZ)

6. Toate extensiile de Firefox au fost dezactivate în weekend din cauza unui certificat de securitate expirat. Mozilla a lansat duminică un update care rezolvă această problemă. (Profit.ro)

7. Epic a cumpărat Psyonix, studioul care a creat jocul Rocket League pentru o sumă necunoscută. Achiziția are legătură cu lansarea viitorului magazin de jocuri al celor de la Epic și ar putea însemna că Rocket League nu va mai fi disponibil pe Steam. (Psyonix)

8. Britanicii au mai puțină încredere în rețelele sociale decât alte popoare. În plus, majoritatea cetățenilor din UK susțin o reglementare mai aspră a companiilor de tehnologie. (The Guardian)

9. Curtea Supremă din New York a decis să mențină noul prag minim pentru salariile șoferilor care lucrează pentru companiile de ride-hailing, după ce acesta a fost atacat de Lyft. Salariul minim al șoferilor va fi de $17.22 pe oră după celelalte cheltuieli. (Engadget)

10. Un studiu privind sudura cu laser care a durat trei ani a produs suficiente date pentru ca cercetătorii să poată realiza modele pe care să le folosească în simulările pe computer. Sudura cu laser este mai rapidă și mai eficientă energetic potrivit cercetătorilor și va permite pe viitor folosirea simulărilor pe calculator pentru a descoperi noi metode de producție industrială. (Phys)

Bonus: Cercetătorii militari din Statele Unite au creat un tip mai performant de receptori biologici ce pot fi integrați în senzori pentru a monitoriza în timp real performanță și starea de sănătate a soldaților. (Phys)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Mark Zuckerberg a anunțat că Instagram va avea suport pentru NFT-uri – Cronica de Tehnologie
Microsoft investește $1 miliard în OpenAI – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău