Cronica de Tehnologie – Huawei va lansa anul acesta un televizor cu 5G

1. În ciuda faptului că este văzut ca pionierul comerțului electronic, magazinele online deținute de Amazon au ajuns pentru prima oară să reprezinte mai puțin de jumătate din vânzările totale realizate de companie, majoritatea veniturilor fiind aduse de celelalte servicii, Amazon Web Services, Marketplace și Publicitate. (GeekWire)

2. Orange lansează un serviciu de internet prin fibră optică în Polonia care aduce viteze de 1 Gbps pentru cei 3,5 milioane de abonați din această țară. Prețul serviciului este €16.3 în primul an, urmând să coste €23.3 după aceea. (BroadbandTVNews)

3. Huawei va lansa anul acesta un televizor cu 5G. Conexiunea 5G va putea duce, când va avea și suportul din partea operatorilor, la eliminarea cablurilor și a receptoarelor TV. (Nikkei)

4. SoftBank va investi $1 miliard în Rappi, un startup columbian din zona livrărilor on-demand. Investiția vine la două luni după ce gigantul japonez a anunțat că va aloca mai multe miliarde de dolari pentru investiții în companii din America Centrală și de Sud. (TechCrunch)

5. Fitbit a depășit așteptările analiștilor în primul trimestru, după ce a generat venituri de $271.9 milioane. Cea mai mare contribuție vine din zona ceasurilor inteligente, care au crescut de la an la an cu 117%. (TechCrunch)

6. O vulnerabilitate critică din Oracle WebLogic a fost exploatată de hackeri pentru a instala ransomware. Infectarea care nu necesită nicio acțiune din partea utilizatorilor le permite hackerilor să execute propriul cod pe serverele atacate. (ArsTechnica)

7. Google lansează un serviciu de customer service pentru companiile mici. Numit CallJoy, acesta înglobează facilități precum numere virtuale de telefon, transcrieri audio și rapoarte generate automat. (TechCrunch)

8. Qualcomm va primi cel puțin $4.5 miliarde de la Apple în urma înțelegerii dintre cele două companii. Suma este separată de plățile pe care Apple le va face în viitor pentru modemurile pe care Qualcomm le va livra. (Profit.ro)

9. Jocul de realitate virtuală Sea Hero Quest, dezvoltat pentru depistarea simptomelor de Alzheimer, începe să dea rezultate. Conform cercetătorilor, două minute petrecute în joc sunt egale cu cinci ore de studiu în laborator. (Kotaku)

10. O terapie de editare a genelor pentru crearea plantelor Manioc rezistente viruși a adus efectele opuse celor sperate de cercetători. În loc să lupte cu virușii, plantele astfel modificate au contribuit la răspândirea unor mutații în condiții de laborator. (Phys)

Bonus: Până în 2100, 4,9 miliarde din utilizatorii Facebook ar putea deceda. Conform unui studiu, Facebook va ajunge să aibă mai mulți utilizatori morți, decât vii. (The Guardian)

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica de tehnologie – Windows 10 este prezent pe 800 milioane de dispozitive
În ultimul an, au fost scoase din China active digitale în valoare de aproximativ $50 miliarde – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău