Cronica de Tehnologie – Julian Assange este acuzat de hacking

1. Din anunțul Uber de listare la Bursa din New York: (CNBC)

– fostul CEO Travis Kalanick, care deține 8,6% din companie, va fi al treilea cel mai mare acționar după SB Cayman 2 (16.3%) și Benchmark Capital Partners (11%). Cele 117,5 milioane de acțiuni ale lui Kalanick ar putea valora aproape $9 miliarde;

– Alphabet va fi al șaselea acționar după numărul de acțiuni. Cele 71 de milioane de acțiuni deținute vor conferi companiei-mamă a Google o cotă de 5,2% din Uber;

– În funcție de numărul de curse, șoferii Uber vor primi recompense cuprinse între $100 și $10.000;

– În perioada 2016 – 2018, Uber a plătit $58 milioane pentru a folosi Google Maps (Profit.ro).

2. Julian Assange nu este acuzat de publicarea unor informații clasificate, ci de hacking. Acuzatorii susțin că Assange a conspirat în mod activ cu scopul obținerii informațiilor prin mijloace ilegale. Statele Unite îl acuză pe Assange și de faptul că a ajutat-o pe Chelsea Manning să obțină acces la sisteme secrete. (Motherboard)

3. Amazon și Microsoft se vor lupta pentru a obține un contract de $10 miliarde cu Pentagonul. Cele două companii sunt singurele rămase în cursa pentru JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), după ce ofertele IBM și Oracle au fost considerate nesatisfăcătoare. (NY Times)

4. YouTube folosește un nou indicator, numit “quality watch time” prin care încearcă să măsoare calitatea unui clip, dincolo de succesul măsurat prin click-uri și timpul pe care utilizatorii îl petrec pentru vizionare. În esență, YouTube încearcă să recompenseze creatorii care produc conținut pe placul advertiserilor. (Bloomberg)

5. Microsoft avertizează că vulnerabilitățile grave ale programului de arhivare WinRAR, făcute publice în februarie, permit preluarea completă a controlului asupra PC-urilor cu Windows. Experții companiei exemplifică gravitatea detaliind un atac petrecut luna trecută, care a profitat chiar de problemele grave de securitate din WinRAR. (ZD Net)

6. Au fost descoperite deja vulnerabilități grave în viitorul standard de securizare a rețelelor wireless WPA3, care permit accesarea parolelor. (ArsTechnica)

7. Încă 15 furnizori de componente pentru dispozitivele Apple au fost de acord să folosească exclusiv energie regenerabilă pentru producerea acestora. Numărul total al partenerilor Apple care și-au luat această obligație este acum de 44. (Profit.ro)

8. Începând de astăzi, americanii pot precomanda primul smartphone pliabil Samsung. Galaxy Fold costă $1,980 și va fi livrat începând cu 26 aprilie. (The Verge)

9. Oamenii de știință au testat un nou tip de ceasuri optice care au o acuratețe mult mai mare în măsurarea timpului și pot ține timpul și când sunt oprite pentru întreținere. (Phys)

10. Samsung a lansat în India un serviciu care le arată utilizatorilor costurile detaliate pentru schimbarea componentelor. Scopul este acela de a informa utilizatorul de la început privind costul de reparare a unui smartphone. (XDA Developers)

Ți-ar mai putea plăcea
Cel puțin 2.000 de instituții de apărare a legii din Statele Unite pot accesa telefoanele criptate – Cronica de Tehnologie
Worldcoin plătește utilizatorii în criptomonede pentru scanarea ochilor – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău