Ucraina folosește gratuit tehnologia de recunoaștere facială a Clearview – Cronica de Tehnologie

1. Săptămâna aceasta va fi lansat iOS 15.4, cel mai probabil vineri, pe 18 martie. Cea mai așteptată noutate este posibilitatea autentificării cu Face ID și atunci când se poartă mască. Același update mai vine, printre altele, cu Tap to Pay, o nouă voce pentru Siri, integrarea funcției Live Text în Notes și Reminders, măsuri de securitate împotriva urmăririi cu AirTags și câteva zeci de noi emoji-uri. (Forbes)

2. Foxconn a oprit producția la două fabrici din Shenzhen, după ce orașul a fost plasat în lockdown, din cauza infectărilor cu COVID-19, cel puțin până pe 20 martie. Una dintre cele două fabrici produce iPhone-uri. (Bloomberg)

3. Ucraina folosește gratuit tehnologia de recunoaștere facială a Clearview, spune șeful companiei. Cu ajutorul acesteia sunt obținute informații despre lupte, sunt identificați militari ruși și persoane ucise. Clearview pretinde că are la dispoziție peste 2 miliarde de imagini preluate din rețeaua socială rusească VKontakte. (Reuters)

4. Facebook nu doar găzduiește, dar și recomandă cu mare ușurință grupuri care fac referiri sexuale la adresa minorilor. Căutări pe Facebook după numere precum 10, 11 și 12 scot la iveală recomandări pentru grupuri care vorbesc de legături amoroase cu copii de 10, 11 și 12 ani. (Wired)

5. Instagram este blocată în Rusia începând de astăzi. Autoritatea din această țară spune că a luat această măsură după ce Meta a decis să permită incitări la violență împotriva cetățenilor ruși, fără să menționeze faptul că mai mulți oligarhi au luat poziție împotriva invaziei pe Instagram. (The Verge)

6. Doar modelele Pro de iPhone 14 vor folosi un chipset nou, care ar urma să se numească A16, susține analistul Ming-Chi Kuo. iPhone 14‌ și iPhone 14‌ Max vor rămâne la A15 Bionic, chipset folosit în prezent de seria iPhone 13. În plus, modelele Pro vor folosi un modul de memorie care va fi de 1,5 ori mai rapid și cu 30% mai eficient decât cel pe iPhone 14‌ și iPhone 14‌ Max. (Profit.ro)

7. Conexiunile 5G ajung pe telefoane din ce în ce mai ieftine, pe măsură ce și prețul cipurilor cu 5G scade. Acum, un SoC cu 5G costă $40-$45 și se așteaptă ca prețul să scadă la $20 spre finele anului. Astfel, în următorii doi-trei ani, vor avea 5G în jur de 80% dintre smartphone-urile care costă sub $200. (Profit.ro)

8. Mai multe agenții de informații din SUA și Europa investighează un atac asupra serviciului de internet prin satelit al Viasat. Atacul a început pe 24 februarie, între 5 și 9 dimineața, chiar în vreme ce trupele rusești începeau invazia în Ucraina. (Reuters)

9. Un grup de programatori polonezi, care a obținut 20 de milioane de numere de telefon și aproape 140 de milioane de adrese de e-mail ale unor companii și cetățeni ruși, a creat un site de pe care vesticii le pot trimite acestora informații reale despre războiul din Ucraina. Se încearcă, astfel, combaterea propagandei ruse, în condițiile în care rețele precum Twitter, Facebook și Instagram au fost blocate în această țară. (WSJ)

10. Marea Britanie cere închiderea ATM-urilor pentru criptomonede. Pentru că niciunul dintre acestea nu are licență, operatorii lor riscă să fie amendați. 81 de ATM-uri crypto funcționează în această țară, majoritatea în Londra. (The Block)

Ți-ar mai putea plăcea
Banca Centrală a Chinei este pregătită să-și lanseze propria monedă digitală – Cronica de Tehnologie
Aproape o treime dintre britanici se tem că TikTok le va da informațiile personale guvernului chinez – Cronica de Tehnologie

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău