Cronica diminetii – 60% dintre americani dezaprobă felul în care Donald Trump își exercită mandatul de președinte

1. Dacia Sandero este foarte aproape să intre în top 10 cele mai vândute modele din Europa. Potrivit datelor de vânzări pentru primele 7 luni ale anului, Sandero s-a apropiat la numai 1.300 de unități de Toyota Yaris, model care ocupă locul 10 în topul european. Volkswagen Golf rămâne mașină cu cele mai mari vânzări în Europa.  (Automarket)

2. Numărul cookie-urilor third-party a scăzut pe siteurile de știri din 7 țări europene, conform unei analize pre și post GDPR făcute de Reuters Institute for the Study of Journalism. În medie scăderea este de 22%, Germania având cel mai mic procent, 6%, în timp ce în Marea Britanie scăderea este de 45%. Celelalte țări analizate au fost Franța, Italia, Spania, Finlanda și Polonia. (DigiDay)

3. Statele Unite și Canada nu au ajuns la o înțelegere în privința noului acord care ar trebui să înlocuiască NAFTA. La începutul săptămânii, SUA și Mexic au anunțat că au agreat termenii noului acord, iar președintele Trump a setat vineri ca deadline pentru a include și Canada în înțelegere. (WSJ)

4. Numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul în primul semestru din 2018 a fost de peste 9,94 milioane persoane, în creștere cu 7,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor INS. Cele mai mari ponderi în ceea ce privește transportul de pasageri s-au înregistrat pe aeroporturile Henri Coandă-București, cu peste 3,203 milioane pasageri îmbarcați și 3,126 milioane pasageri debarcați, Cluj-Napoca, cu 661.600 pasageri îmbarcați și 635.400 pasageri debarcați, și Traian Vuia-Timișoara, cu 357.400 pasageri îmbarcați și 373.500 pasageri debarcați. În ceea ce privește îmbarcările, cei mai mulți pasageri în curse regulate s-au îmbarcat pentru Londra-Luton 432.571 pasageri, Milano-Bergamo 219.732 pasageri și Munchen 204.906, în timp topul țărilor de unde au sosit pasagerii în România au fost Italia – 844.427 pasageri, UK – 682.216 pasageri, Germania – 622.163 pasageri și Spania – 393.482 pasageri. (Profit.ro)

5. Cei de la Lego au construit un Bugatti Chiron funcțional, fără să folosească adezivi, care se deplasează cu o viteză de 20 km pe oră. (Wired/Link video Lego)

6. Aproximativ 60% dintre americani dezaprobă felul în care Donald Trump își exercită mandatul de președinte, conform unui sondaj Washington Post și ABC News. Procentul este în creștere, de la 56%, cât era în Aprilie. (ABCNews)

7. Trăirea rutei migranţilor în Europa este subiectul unei emisiuni de reality-show ce vrea să urmărească şase polonezi care refac periplul refugiaţilor. Ei vor pleca din Germania către o tabără de refugiaţi în Kurdistanul irakian. Emisiunea „Go back to Where You Came From” anunţă că-i va face ”să trăiescă la fel ca refugiaţii şi cu refugiaţii” timp de aproape o lună, potrivit unui comunicat al postului privat de televiziune TVN. Candidaţii vor traversa Austria, Ungaria, Serbia şi vor ajunge în Grecia, unde vor lua o ambarcaţiune pentru a traversa Marea Mediterana. (News.ro)

8. Din cauza creșterii temperaturilor, cantitatea de cereale consumate de insecte va crește. În acest moment cercetătorii estimează că insectele consumă între 10 și 20% din culturile de cereale, iar acest procent va crește deoarece căldura le va face să ardă caloriile într-un ritm mai rapid ceea ce va duce la nevoia de a mâncă mai mult. (TheAtlantic)

9. Mai mult de 1000 de specii de bacterii au fost identificate în intestinul uman, iar înțelegerea acestui “sistem” și folosirea lui pentru a furniza mai multe date, in real time, este un subiect fierbinte în cercetarea științifică. Cercetătorii încearcă diferite metode a face bacteriile să comunice între ele, iar un prim pas a fost făcut, cu succes, într-o cercetare pe șoareci, prin “stabilirea” unei legături între Salmonella Typhimurium și E. coli. (Psys)

10. Sephora va scoate la vânzare, la început de Octombrie, “kit-ul vrăjitoarei”, un set de nouă piese care va conține parfum, salvie, cărți de tarot și un cristal roz. (Quarz)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Numărul cazurilor zilnice de Covid-19 din SUA s-a dublat, în mai puțin de o lună – Cronica dimineții
Dan Barna: Alianța USR-PLUS îşi doreşte „categoric” să-l invingă pe Klaus Iohannis la alegerile prezidenţiale din toamnă – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău