Cronica diminetii – a fost adoptata legea offshore

1. Proiectul de lege privind Codul administrativ a fost adoptat aseara de Camera Deputaţilor, cu 175 de voturi „pentru”, 33 de voturi „împotrivă” şi 15 abţineri, Proiectul prevede, printre altele, ca primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene aleşi după anul 1992 să primească o pensie specială în limita a trei mandate şi, de asemenea, că pot avea calitatea de persoană fizică autorizată sau de persoană care exploatează o întreprindere individuală sau o întreprindere familială. Opoziţia a criticat proiectul legislativ, acuzând “destructurarea funcţiei publice” şi spune că îl va ataca la Curtea Constituţională, în timp ce PSD susţine că proiectul este dorinţa coaliţiei de a eficientiza administraţia. (News.ro)

2. Legea offshore, care reglementează exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost adoptată aseara de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, cu 175 de voturi pentru, 30 împotrivă şi 30 de abţineri. USR, PNL şi PMP nu au votat. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că legea adoptată de Camera Deputaţilor, într-o formă mult diferită de cea adoptată de Senat, va ajuta România să nu mai fie dependentă energetic de ruşi. Legea va impune operatorilor să plătească impozite progresive pe venituri suplimentare, 50% din toată producţia va trebui tranzacţionată pe piaţa românească, iar sumele obţinute vor fi direcţionate spre parteneriatele public-private. (News.ro)

3. Uber va lua parte, alături de GV, divizia de investiții a celor de la Alphabet/Google, la investiția de $335 milioane în Lime, o firmă care închiriază scutere electrice. Evaluarea post investiție a Lime va fi de $1.1 miliarde. (Bloomberg)

4. După mai bine de 20 de ani de conflict, Etiopia și Eritreea, cele două țări din cornul Africii, și-au normalizat relațiile în urma unei întâlniri dintre președintele Eritreei și premierul etiopian. Eritreea este o fostă provincie etiopiană care și-a declarat independența în 1993. (Reuters)

5. Marea Britanie nu va organiza un referendum pentru acordul final privind Brexitul şi nici nu va amâna data ieşirii din blocul european, a declarat prim-ministrul britanic Theresa May, după ce doi miniştri din guvernul ei şi-au dat demisia. (News.ro)

6. Conform noului manager Warner Media, John Stankey, strategia AT&T pentru HBO va fi focusată pe încercarea de a concura Netflix, urmând a investi masiv în producții astfel încât să ajungă la un library comparativ. HBO a investit anul trecut $2.5 miliarde în producții în timp ce bugetul Netflix estimat pentru acest an este între 12 și 13 miliarde dolari. (TheAtlantic)

7. Japonezii au început să lucreze la un proiect, ce va dura doi ani, pentru a îmbunătăți timpul de deplasare cu trenul, între două localități, cu un minut. (Engadget)

8. Nissan a admis că a falsificat datele despre emisiile poluante și despre consumul de carburant la o parte dintre vehiculele produse în Japonia. Compania nu a precizat cate masini au fost afectate. (SkyNews)

9. Șoferul personal al lui Donald Trump, pentru mai bine de 25 de ani, l-a dat în judecată pe președintele american invocând faptul că nu i-au fost plătite orele suplimentare și că în 15 ani a primit doar de două ori măriri de salariu. (Bloomberg)

10. Un membru al echipei de filmare l-a dat în judecată pe Johnny Depp pentru că a fost înjurat și lovit de două ori la coaste de către actor. Depp i-a oferit $100.000 pentru a-l lovi inapoi. (HollywoodReporter)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Transporturilor: “Urmează să stabilim momentul la care metroul Drumul Taberei poate fi dat în exploatare cu călători” – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență pentru coplata serviciilor medicale private
2 comentarii la acest articol
  • Orlando Nicoara
    iul. 11,2018 la 2018-07-11T04:34:47+03:000000004731201807

    Multumesc, corectat.

  • iul. 10,2018 la 2018-07-10T06:47:04+03:000000000431201807

    Depp i-a zis individului:”îți dau 100k acum dacă mă lovești cu pumnul în față”. Deci banii nu au fost oferiți ”pentru a-l mai lovi o dată”.

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău