Cronica diminetii – atac cu drone asupra presedintelui Maduro

1. Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a fost atacat cu drone purtătoare de explozibil în timp ce ținea un discurs public în capitala Caracas. Maduro nu a fost rănit însă mai mulți soldați au suferit răni. Ulterior președintele a acuzat Columbia și conaționalii săi aflați în exil,  în Florida, că s-ar afla în spatele atacului. (WSJ

2. În ultimele 12 luni Germania a generat un surplus de $67 miliarde în relațiile comerciale cu Statele Unite.

3. Sir Patrick Stewart a anunțat că va reveni într-o noua serie Star Trek în rolul comandantului Jean-Luc Picard. (Twitter)

4. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că va depune luni plângere penală pentru a descoperi cine se află în spatele creării contului fals de Facebook de pe care au fost lansate o serie de informaţii eronate privind organizarea taberelor pentru seniorii bucureşteni. Primăria Municipiului Bucureşti a dezminţit informaţia conform căreia ar fi fost suplimentat numărul de locuri pentru taberele destinate seniorilor. Proiectul iniţiat de Primăria Capitalei este intitulat ‘La pas prin tărâmul legendar al Greciei’ şi are un număr fix de 1.000 de locuri. (Digi24)

5. Prețurile din sistemul de sănătate american au crescut cu 2000% față de 1960, în timp ce prețul medicamentelor a crescut cu 69% față de anul 2000. Statele Unite se îndreaptă spre alocarea a 20% din PIB pentru Sănătate. (WSJ)

6. Procentul traficului generat de mobil, 2018:
Nigeria: 81%
India: 79%
Indonesia: 72%
Africa de Sud: 71%
Arabia Saudită: 64%
Turcia: 62%
China: 61%
Coreea de Sud: 47%
SUA: 41%
Mexic: 40%
UK: 38%
Germania: 37%
Franța: 34%
Brazilia: 32%
Japonia: 27%
Rusia: 21%

7. Ebola a reapărut în Congo, numărul cazurilor confirmate oficial urcând la 13 dintre care trei au dus la decese. (AP)

8. Un sat elvețian cu 240 de locuitori oferă fiecărui adult, până în 45 de ani, care vrea să cumpere sau să construiască o casă, $25000. Pentru fiecare copil suma oferită este de $10000. O familie cu doi copii poate astfel primi $70000. (Beautyofplanet)

9. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, a transmis un avertisment către Fondul Monetar Internațional, prin care își exprimă dezacordul pentru un eventual împrumut de $12 miliarde acordat Pakistanului ce ar putea fi folosit pentru a închide împrumuturile luate de la băncile chineze. (CNBC)

10. Ministrul de Externe rus l-a numit pe actorul Steven Seagal ca reprezentant special al guvernului pentru a îmbunătăți relațiile ruso-americane. Seagal are pașaport rus din 2016. (Reuters)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Activista adolescentă pentru mediu Greta Thunberg a declarat că are nevoie de o pauză şi că trebuie să se odihnească – Cronica dimineții
Cronica dimineții – În Florida se reia numărarea voturilor

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău