Cronica dimineții – Britanicii vor să reglementeze internetul

1. Primăriile au vândut în ultimul deceniu peste 4.500 de locuințe ANL, care, teoretic, sunt închiriate de tinerii aflați la început de carieră. Surprinzător este că peste 27% dintre chiriași cumpără cu banii jos sau omit să indice sursa de finanțare. Ritmul a accelerat în ultimii cinci ani, perioadă în care statul a vândut mai multe locuințe decât a construit. (Profit.ro)

2. Departamentul pentru Cultură, Media și Sport din Marea Britanie a propus înființarea unei organizații independente de supraveghere a internetului, precum și un cod de bune practici. Top managementul companiilor tech va fi făcut responsabil pentru răspândirea de materiale care fac propagandă terorismului, a abuzurilor sexuale asupra copiilor, pornografiei din răzbunare, hărțuirii sau “știrilor false”. Jeremy Wright, secretarul departamentului, a declarat că “perioada în care companiile din online se puteau reglementa singure s-a terminat”. (BBC)

3. Potrivit unui raport realizat de United Nations World Tourism Organization în 2018, România se află pe primul loc în topul preferinţelor britanicilor privind destinaţiile de vacanţă. Astfel, în ultimul deceniu, interesul britanicilor pentru România a cunoscut o creştere de 638%. Doar în anul 2008, numărul de turişti a crescut considerabil, de la 48.000 la 70.000, şi a trecut de 340.000 în 2017. (Adevarul)

4. Femtech, definit ca orice software, produs sau serviciu ce folosește tehnologia pentru a îmbunătăți sănătatea femeilor, va atrage investiții de $1 miliard până la finele anului. (TechCrunch)

5. Siteurile principalelor lanțuri cinematografice din Statele Unite s-au blocat, au funcționat lent sau au format “cozi” virtuale în momentul în care s-au pus în vânzare biletele pentru “Avengers: Endgame”, care va avea premiera pe 26 Aprilie. (Quarz)

6. Testele pe conexiunea 5G lansată de Verizon în Statele Unite au arătat o viteză de 762Mbps. (ArsTechnica)

7. Ultima fermă din Germania care creștea animale pentru blănuri s-a închis, înaintea deadline-ului setat de guvernul federal pentru 2022. (Link)

8. Unul dintre eroii revoluției americane, generalul de origine poloneză Casimir Pulaski, ar fi fost femeie sau transsexual, conform analizei scheletului său, efectuată de cercetătorii americani. (Link)

9. Câteva sute de persoane au protestat ieri, în liniște, la Havana împotriva maltratării animalelor. Organizatorii cred că este primul miting independent care a primit aprobare de la autoritățile comuniste cubaneze. (Reuters)

10. Dacă actorul Volodimir Zelenski va câștiga turul doi și va deveni președinte, Ucraina va fi a doua țară din lume unde președintele și primul ministru vor fi evrei.

Promo: [Interviu exclusiv] Prima declarație a lui Andrei Roșu, C.E.O. – Chief Energy Officer la Crosul Companiilor B2Run https://www.youtube.com/watch?v=F5LxgNfYOZ0
Inscrie-te la Crosul Companiilor B2Run și primești sfaturi practice pentru un plus de energie și motivație la birou. Înscrieri pe b2run.ro.

Fotografia dimineții – Selfie făcut de liderii PNL la mitingul de la Brașov, foto Siegfried Mureșan:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica dimineții – Facebook recunoaște angajarea unei firme de PR pentru a-l analiza pe Soros
Cronica dimineții – PSD vrea mai multă acțiune de la miniștrii Meleșcanu și Birchall

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău