Cronica dimineții – Cuba introduce rațiile pentru mâncare și săpun

1. Simona Halep a pierdut finala de la Madrid cu Kiki Bertens, scor 4-6, 4-6, după un meci care a durat o oră și 28 de minute. Simona a ratat posibilitatea de a redeveni numărul 1 WTA.

2. Premierul britanic Theresa May ar trebui să stabilească data în care îşi va prezenta demisia, săptămâna viitoare, când se va întâlni cu liderii unui grup influent al parlamentarilor conservatori, a declarat Graham Brady, şeful acestui grup. (News.ro)

3. 44 de state americane au dat în judecată 20 de companii producătoare de medicamente, acuzându-le de înțelegeri pentru creșterea artificială a prețurilor și reducerea concurenței pentru medicamentele produse. Teva, Sandoz, Mylan, Pfizer precum și managementul lor de top sunt printre cei acuzați. Conform plângerii, medicamentele pentru tratarea cancerului, diabetului și epilepsiei au suferit creșteri de preț inclusiv de 1000%. (Bloomberg)

4. Preşedintele comisiei pentru fiscalitate din Camera Reprezentanţilor, Richard Neal, a trimis citaţii pentru a obţine declaraţiile fiscale ale preşedintelui Donald Trump, dând Trezoreriei şi agenţiei pentru taxe, Internal Revenue Service (IRS), termen de o săptămână să le pună la dispoziţie. (News.ro)

5. Mii de persoane au mărşăluit la Cardiff pentru a cere independenţa Ţării Galilor, în ceea ce organizatorii au descris ca fiind primul astfel de eveniment din istoria galezilor. Unii protestatari au precizat că au fost susţinători ai independenţei toată viaţa iar alţii au afirmat că au fost convinşi de Brexit şi austeritate. Un sondaj recent pentru ITV Wales a arătat că 12% din populaţie susţine autonomia. (News.ro)

6. Guvernul cubanez a anunțat că va începe să instituie rații privind carnea de pui, ouăle, orezul, fasolea, săpunul, precum și alte produse de bază, țara aflându-se în pragul unei crize economice. Betsy Diaz Valazquez, ministrul Comerțului, a declarat pentru agenția de stat Cuban News că mai multe forme de raționalizare vor fi implementate pentru a gestiona lipsa unor alimente esențiale. Ea a dat vina pe embargoul economic impus de administrația Trump. (Profit.ro)

7. $25 de miliarde vor cheltui americanii pe cadouri pentru Mother’s Day, sărbătorită astăzi. Suma este mai mare decât anul trecut când s-au cheltuit $23,1 miliarde. Mother’s Day a devenit sărbătoare oficială, în Statele Unite, din 1914 și se sărbătorește în a doua duminică din Mai. (Quarz)

8. Emma a fost anul trecut cel mai popular nume dat noilor născuți de sex feminin din Statele Unite, pentru al cincilea an la rând. La băieți, Liam a fost cel mai popular nume, pentru al doilea an consecutiv. (Link)

9. Danielle Steel a ajuns la 179 de cărți publicate. Scriitoarea lucrează 20 de ore pe zi, trăiește cu batoane de ciocolată și scrie cel mai bine în cămașa de noapte din cașmir. (Glamour)

10. Vrăjitoarele din România sunt în plină campanie de PR. După ce au apărut la Reuters, acum și Euronews le preia mesajul, de data aceasta unul politic. Vrăjitoarele au anunțat că lucrează la o poțiune pe care o vor împrăștia în jurul Guvernului pentru a le limpezi mintea politicienilor astfel încât să ia cele mai bune decizii pentru țară. (Euronews)

Fotografia dimineții – Prințul Harry primește un cadou de la prințesa Margriet a Olandei. Piroschka Van De Wouw/Reuters:

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Simona Halep a castigat Rogers Cup
Primul deces cauzat de coronavirus în afara Chinei – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău