Cronica dimineții – Dacian Cioloș va fi ales astăzi președintele PLUS

1. Convenţia Naţională a PLUS se va reuni, pentru prima dată, astăzi, în prezenţa a peste o mie de membri ai formaţiunii, pentru alegerea lui Dacian Cioloş în funcţia de preşedinte al partidului. Fostul premier, care în prezent este doar membru al Partidului Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii, va candida pentru şefia partidului. Convenţia Naţională se va desfăşura la Romexpo, iar votul va fi secret. Preşedintele partidului este ales pentru un mandat de 4 ani. (News)

2. Preşedintele american, Donald Trump, a acceptat un acord cu Democrații care prevede reluarea activităţilor guvernului pentru o perioadă de trei săptămâni. Surse guvernamentale au spus că înțelegerea nu include banii solicitaţi de Trump pentru zidul de la graniţa cu Mexicul. (News.ro)

3. NYTimes scrie că Facebook vrea să modifice cele trei aplicații pentru comunicare, WhatsApp, Instagram și Messenger, astfel încât utilizatorii să poată trimite mesaje fără să mai fie nevoiți să schimbe aplicația, permițând unui user de WhatsApp să-i scrie direct unuia de Instagram. Cererea vine direct de la Mark Zuckerberg și implică modificări în platforme pentru a asigura encriptarea mesajelor, care acum există doar în WhatsApp.

4. Reuters scrie că Rusia ar fi trimis 400 de mercenari în Venezuela pentru a-l proteja pe președintele Nicolas Maduro. Rusia are investiții și împrumuturi de $20 miliarde în Venezuela. (Link)

5. 175 GB de date cu sute de mii de mesaje între politicieni ruși, jurnaliști, oligarhi, lideri ai bisericii ruse, documente interne ale Ministerului Afecerilor Interne din Rusia, emailuri etc au fost puse online, fiind disponibile pentru oricine. (NYTimes)

6. Investițiile străine în Statele Unite au scăzut anul trecut cu 18%, comparativ cu 2017. (Reuters)

7. Procentul populației care susține acceptarea imigranților cu înaltă calificare:
Suedia: 88%
UK: 85%
Canada: 84%
Germania: 81%
Australia: 79%
SUA: 78%
Franța: 68%
Spania: 67%
Netherlands: 61%
Grecia: 54%
Israel: 42%
Italia: 35%

8. Cei de la Tinder, aplicația de dating, au ajuns la un acord cu aproximativ 230.000 de utilizatorii din California, care i-au dat în judecată pentru discriminare pe bază de vârstă. Compania a acceptat să plăteasca $23 milioane pentru că utilizatorii cu vârsta de 28+ de ani trebuiau să plătească mai mult pentru a accesa serviciul premium. (Bloomberg)

9. “Leaving Neverland”, un documentar de 4 ore în care doi dintre copiii, acum adulți, care au stat cu Michael Jackson la reședința sa, descriu abuzurile sexuale la care au fost supuși de starul pop, a avut premiera la festivalul Sundance. Cei doi, care de-a lungul timpului și-au schimbat declarațiile, refuzând să-l acuze pe Jackson în procesul intentat împotriva lui, detaliază cum au fost învățați să se masturbeze, să-i facă și să primească sex oral. (Link)

10. Cristina Neagu, căpitanul naţionalei de handbal feminin a României şi componentă a campioanei CSM Bucureşti, a fost desemnată, aseară, cea mai bună jucătoare a Europei, în urma a peste 10.000 de voturi exprimate de fani pe site-ul EHF. (News.ro)

Fotografia dimineții – o familie stă afară după inundațiile din South Sulawesi, Indonesia, Șahrul Manda Tikupadang/Antară Foto/Reuters:

Daca va intereseaza sa sponsorizati cronica dimineții o puteti face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
România a creat peste 15.000 de noi milionari în dolari în plină pandemie – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Liviu Dragnea laudă performanțele guvernării, iar Darius Vâlcov amenință băncile cu Consiliul Concurenței

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău