Cronica diminetii – doi senatori americani i-au cerut premierului Dăncilă continuarea luptei anticoruptie

1. Coaliția dintre Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite, sprijinită de SUA, a recrutat militanți AQAP – Al-Qaida in Arabian Peninsula – din Yemen, pentru a lupta împotriva rebelilor Houthis, sprijiniți de Iran. Au fost făcute alianțe inclusiv cu lideri AQAP aflați pe lista Statelor Unite pentru terorism, unul dintre aceștia primind $12 milioane de la EAU pentru finanțarea milițiilor din subordine. (AP)

2. Senatorii americani John McCain şi Christopher Murphy i-au adresat joia trecută o scrisoare prim-ministrului României, Viorica Dăncilă, exprimându-şi îngrijorarea faţă de demiterea procurorului-şef al DNA şi cerând guvernului de la Bucureşti să continue progresele în combaterea corupţiei. (Hotnews)

3. Prim ministrul rus, Dmitri Medvedev, a declarat că dacă Georgia va fi admisă în NATO s-ar putea declanșa un “conflict teribil”, întrebând de ce alianță ar lua în considerare o astfel de mișcare. Declarația lui Medvedev vine la câteva săptămâni după cea a lui Vladimir Putin care a avertizat NATO în privința apropierii de Ucraina și Georgia spunând că o astfel de politică ar fi iresponsabilă și va avea consecințe. Georgia are graniță directă cu Rusia și a fost invadată de trupele rusești în vara lui 2008. (Reuters)

4. West Virginia va fi primul stat american care va permite cetățenilor ce nu pot vota local să voteze prin intermediul unei aplicații de mobil, începând cu alegerile de la finalul anului. Decizia a generat dezbateri în SUA, criticii comentând securitatea procesului de votare pe fondul dezvăluirilor privind implicarea rușilor în alegerile din 2016. (CNN)

5. Mai mulți bloggeri și vloggeri din România s-au unit pentru cauza Fără Penali inițiată de USR. Aceștia au semnat o postare comună, pe Facebook, cu titlul „Online-ul în stradă pentru #Fărăpenali”. Ei vor fi în stradă, alături de voluntarii campaniei până duminică, 12 august. Potrivit acestora, scopul este acela de a strânge încă 100.000 de semnături, câte mai sunt necesare ca inițiativa să ajungă în Parlament. (PaginadeMedia)

6. Goldman Sachs prognozează o rată a șomajului, în SUA, de 3%, în 2020. Ultima oară șomajul a fost la un asemenea nivel în 1953. (CNBC)

7. Fostul ministru britanic de externe, Boris Johnson, a declarat că femeile care poartă burqa arată ca niște spăgători de bănci. Primul ministru Theresa May a refuzat să comenteze afirmațiile lui Johnson. Danemarca este ultima țară care a interzis purtarea burqa în locuri publice, decizii similare fiind luate în Franța, Germania, Austria și Belgia. (Mirror)

8. Robert Redford a mărturisit într-un interviu pentru revista Entertainment Weekly că filmul „The Old Man and The Gun” este ultimul în care va mai apărea în calitate de actor. „Niciodată să nu spui niciodată, dar am ajuns la concluzia că actoria s-a terminat pentru mine”, a explicat actorul care va împlini 82 de ani pe 18 August, adăugând că „The Old Man and The Gun”, care va fi lansat pe 28 septembrie în Statele Unite, este probabil ultimul său film. (News.ro)

9. Muzicienii au primit doar 12% din veniturile de $43 miliarde generate anul trecut în SUA din streaming, CD-uri, publicitatea din YouTube, radio și biletele de la concerte. (Bloomberg)

10. Au declarat că se spală pe mâini cu săpun și apă după ce folosesc toaleta, 2015:
Bosnia: 96%
Portugalia: 85%
Turcia: 85%
Suedia: 78%
Germania: 78%
Finlanda: 76%
UK: 75%
Irlanda: 74%
Elveția: 73%
Polonia: 68%
Austria: 65%
Rusia: 63%
Franța: 62%
Spania: 61%
Italia: 57%
Olanda: 50%

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Ministrul Educației: Elevii au plătit această inconştienţă a digitalizării fără resurse asigurate – Cronica dimineții
Cronica dimineții – Guvernul a împrumutat ieri 3 miliarde de euro, jumătate din necesarul pentru acest an
2 comentarii la acest articol
  • Orlando Nicoara
    aug. 8,2018 la 2018-08-08T06:02:04+03:000000000431201808

    Astazi avem Romania 🙂
    Din pacate Romania nu este prezenta in toate sondajele/datele/clasamentele.

  • aug. 7,2018 la 2018-08-07T06:27:00+03:000000000031201808

    De ce in topurile precum ultimul din lista de stiri nu avem si Romania? Am mai vazut cateva topuri in stirile prezentate de voi si am observat ca Romania lipseste 🙁

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău