Cronica diminetii – eurodeputata Renate Weber contestă parteneriatul strategic cu SUA

RIP Burt Reynolds.

1. Recent înscrisă în ALDE, eurodeputata Renate Weber contestă, într-un interviu acordat pentru QMagazine, parteneriatul strategic cu SUA și susține că autorităţile de la București au greșit când au acceptat instalarea scutului antirachetă pe teritoriul României. Interviul a fost acordat lui Bogdan Duca, autor sputnik.md, site-ul oficial al propagandei guvernamentale rusești în limba română, potrivit digi24.ro. (Hotnews)

2. Dobânzile la credite au ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 3 ani și jumătate și cresc mult mai rapid decât cele la depozite. În ultimul an avem o creștere de peste 1,7 puncte procentuale a dobânzii medii la creditele în sold, care a ajuns la 7,14%, cel mai ridicat nivel după februarie 2015. De cealaltă parte, dobânda medie la depozitele în sold a crescut cu doar 0,5 puncte procentuale, în intervalul iulie 2017-iulie 2018, la circa 1,4%, potrivit datelor publicate de BNR. (Profit.ro)

3. Toţi cei 24 de consilierii ai PSD din Consiliul General al Municipiului București, şi-au declarat susţinerea pentru primarul general al Capitalei, într-o scrisoare deschisă. (Digi24)

4. Un studiu publicat de cercetători de la Universitățile Cardiff și MIT arată că roboții pot dezvolta prejudecăți atunci când lucrează împreună. Roboții care au făcut parte dintr-o echipă și-au exprimat prejudecățile față de alți roboți, din altă echipă. Pe scurt, conform studiului, „grupurile de mașini autonome ar putea demonstra prejudecăți prin simpla identificare, copiere și învățare a acestui comportament unul de la altul”. (TechCrunch)

5. Rusia a avertizat de două ori armata americană, săptămâna trecută, că forțele sale militare împreună cu armata lui Assad vor ataca o regiune din Siria unde se află militari americani. (Link)

6. În Statele Unite sunt 6 lucrători în PR pentru fiecare jurnalist. (Link)

7. Cota de piață a mașinilor diesel, în Europa, a scăzut la 37.1% în primele 6 luni ale anului, de la 45%, cât a fost în perioada similară a anului trecut. (Automarket)

8. Jair Bolsonaro, candidatul extremei dreapta la alegerile prezidențiale din Brazilia, a fost înjunghiat în această noapte în timp ce se afla la un miting electoral. Starea lui Bolsonaro este gravă dar stabilă, conform medicilor. Alegerile prezidențiale din Brazilia vor avea loc luna viitoare, pe 7 Octombrie. (Reuters)

9. La un an de când a născut, Serena Williams va juca finala de la US Open unde o va întâlni pe japoneza Naomi Osaka.

10. Kanye West, celebrul cântăreț si soțul lui Kim Kardashian, a fost regizor la gala primelor premii PornHub, gala ce a avut loc în această noapte. (VanityFair)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Elevii italieni vor avea cursuri despre schimbările climatice – Cronica dimineții
Pentru prima oară din 22 martie 2020, România nu a raportat nici un deces cauzat de Covid-19 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău