Google încetează colaborarea cu Huawei – Cronica dimineții

1. Google se conformează decretului semnat de președintele Trump și va înceta colaborarea cu Huawei. Producătorul chinez nu va mai primi asistență tehnică pentru sistemul de operare Android și serviciile din Google Play. Măsura îi va afecta pe viitorii posesori de telefoane Huawei. (Reuters)

2. Mii de persoane au participat aseară, în Piața Victoriei din Capitală, la manifestația „Toți pentru Europa” – un eveniment ce a avut ca scop motivarea cetățenilor să iasă la vot pe 26 mai, la alegerile europarlamentare, precum și conștientizarea importanței implicării civice prin prezența la vot. (Hotnews)

3. Economia Japoniei a crescut cu 2,1% în primele trei luni ale anului, mult peste estimarea analiștilor care au prognozat o scădere de 0,2%. (Bloomberg)

4. Un nou termen în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care este judecat şi Liviu Dragnea, are loc astăzi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. (News.ro)

5. Ponderea impozitului pe profit în PIB a scăzut în ultimii doi ani din cauza modificărilor legislative. Multiplele modificări legislative au avut ca efect scăderea nivelului încasărilor din impozitului pe profit în anii 2017-2018, deși gradul de colectare pentru impozitul pe venitul microîntreprinderilor a crescut în aceiași ani. Astfel, dacă în 2016 cota impozitului pe profit plătit de companii reprezenta peste 2% din PIB, în 2018 cota a scăzut la 1,64% din PIB. În schimb, cota impozitului plătit de microîntreprinderi pe venit a crescut de la 0,11% din PIB în 2016 la 0,24% din PIB pentru anul trecut. (Profit.ro)

6. Elon Musk a fost cel mai bine plătit CEO anul trecut, primind opțiuni pentru acțiuni Tesla în valoare de peste $513 milioane. (Bloomberg)

7. Profilul psihologic al românilor poate fi descris, pe scurt, astfel: nivel crescut de neîncredere în oamenii din afara grupului (familie şi cunoştinţe), cinism şi scepticism, dacă vorbim despre trăsături care trebuie îmbunătăţite, respectiv potenţial intelectual şi creativ foarte bun, competitivitate crescută, interes mare pentru muncă şi familie, dacă vorbim despre „plusuri”. Indiferent că vorbim despre românii din Transilvania, Moldova sau Ţara Românească, acest profil rămâne, în mare măsură, neschimbat, susţine Daniel David, autorul „Psihologiei poporului român”. (Adevarul)

8. Democrații Joe Biden și Kamala Harris au cheltuit, în această lună, mai mult decât președintele Trump pe campaniile din Google și Facebook. Cu doar două luni în urmă datele arătau că Donald Trump a cheltuit, pe cele două platforme, mai mult decât toți candidații democrați la un loc. (Axios)

9. Medicii din Pretoria, Africa de Sud, au realizat primul transplant din lume al oscioarelor urechii folosind oase printate 3D. (TheStar)

10. Omul de afaceri Florian Walter, fostul acționar majoritar al Romprest și ex-investitor la cluburile Dinamo, Petrolul și „U Cluj”, a decedat, la vârsta de 56 de ani, după ce a fost adus în stare critică la Spitalul de Urgență Floreasca din București, în urma unui atac cerebral. (Profit.ro)

Fotografia dimineții – Joe Biden iși aruncă sacoul la un miting electoral din Philadelphia. Drew Angerer/Getty Images:

 

Ți-ar mai putea plăcea
Datoria publică a depășit, probabil, pragul de 50% din PIB în iulie – Cronica dimineții
Regele Charles al III-lea: Iubesc România, cultura şi arta, patrimoniul, istoria, peisajele şi biodiversitatea – Cronica dimineții
Un comentariu

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău