Cronica dimineții – Haos în Venezuela

1. România a importat marți 1860 MW, cea mai mare cantitate de energie din ultimii 19 ani. Şi este aproape de capacitatea maximă a infrastructurii de transport de energie pe care o are România: adică 2.300 MW. (Digi24)

2. Papa Francisc a sugerat că frica generată de migranți poate duce la acțiuni iraționale. “Frica ne transformă în nebuni”, a declarat Papa. (Reuters)

3. Liderul Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, l-a anunțat pe președintele Trump că nu poate ține discursul despre Starea Națiunii, săptămâna viitoare, pe 29, câtă vreme guvernul este închis. Guvernul american este închis parțial de 33 de zile (WSJ). Donald Trump a anunțat că își amână discursul până când va fi reluată activitatea guvernului (AP)

4. Juan Guaidó, liderul Adunării Naționale din Venezuela, s-a declarat președinte interimar al țării, într-o încercare de a-l forța pe președintele Nicolas Maduro să plece de la putere. Imediat Statele Unite, Canada și Brazilia l-au recunoscut pe Guaidó ca președinte interimar, în timp ce Rusia, Turcia și Mexic și-au declarat susținerea pentru Maduro. Zeci de mii de oameni au ieșit in stradă pentru a-l susține pe Guaidó, în timp ce Maduro a anunțat întreruperea relațiilor diplomatice cu Statele Unite. 16 persoane și-au pierdut viața, iar trei dintre decese au avut loc în Caracas. Decesele sunt rezultatul represiunii guvernamentale împotriva susținătorilor lui Juan Guaido. (Hotnews)

5. Huawei a anunțat vânzări record pentru divizia de smartphone-uri pe 2018, $52 de miliarde. (Reuters)

6. Începând din această dimineață Bing, motorul de căutare operat de Microsoft, nu mai poate fi accesat în China, accesul fiind blocat de autoritățile chineze. (CNBC)

7. Reduceri de personal pentru presa din Statele Unite: Gannett, compania care publică USAToday, a anunțat reduceri ce vor fi operate în toate birourile din țară, în timp ce BuzzFeed a anunțat o reducere a echipei de 15%, ceea ce înseamnă aproximativ 250 de persoane. (TechCrunch)

8. Un miliardar american a cumpărat un penthouse în New York City cu $238 milioane, cea mai mare sumă plătită vreodată pentru o casă, în Statele Unite. (NYTimes)

9. Real Madrid a depășit Manchester United și a devenit clubul de fotbal cu cele mai mari venituri din lume, peste 665 milioane lire în sezonul trecut. Cei de la United au fost depășiți și de FC Barcelona, coborând pe trei, în timp ce top 5 este completat de Bayern Munchen și Manchester City. (Bloomberg)

10. După o pauză de 14 ani, Naomi Campbell a urcat din nou pe podium fiind surpriza prezentării colecției Valentino pentru primăvara acestui an. Campbell, care are 48 de ani, a purtat o rochie neagră, transparentă în partea de sus, cu care a închis prezentarea. (Vogue)

Fotografia dimineții – eclipsa de Luna vazuta din Midway, Utah de Sean Pierce:

Cronica dimineții este monetizata prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Google inchide Google+, FMI scade estimarea pentru cresterea economiei Romaniei, greva a soferilor Uber in Marea Britanie
Ministrul Educaţiei: În România sunt 836 de şcoli cu toalete în curte – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău