Cronica diminetii – Hillary Clinton: “Democrația americană este în criză“

1. Fondatorul Salesforce Marc Benioff și soția sa Lynne vor cumpăra revista Time de la Meredith Corp pentru $190 de milioane. Tranzacția este așteptată să se încheie în următoarele zile. Meredith Corp a plătit $1,85 miliarde pentru întregul grup Time Inc, care mai include, printre altele, revistele Fortune și Sports Illustrated. (WSJ)

2. Aproximativ o sută de magistraţi au protestat aseară în faţa Curţii de Apel Bucureşti, nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei. De asemenea, ei şi-au declarat susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, evaluat de ministrul Justiţiei. „Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia”, „Prezent pentru evaluare”, „Justiţie independentă” sunt câteva dintre mesajele afişate de participanţii la protest. (News.ro)

3. Hillary Clinton: “Democrația americană este în criză, instituțiile democratice sunt sub asediu. Trebuie să facem tot ce putem pentru a păstra democrația.” Hillary a identificat 5 pericole majore: atacul la adresa justiției, interferența în actul alegerilor, corupția, un război pe rațiune și adevăr, inclusiv prin atacurile la adresa presei și subminarea unității naționale. (TheAtlantic)

4. Peste 50 de milioane de persoane din Statele Unite plătesc abonament lunar la serviciile de streaming muzica, o dublare față de numărul din 2016. (Billboard)

5. Start-up-urile din domeniul medical care folosesc Artificial Inteligence au strâns $4,3 miliarde de la investitori în 576 de tranzacții, începând cu 2013. Nici o altă industrie care folosește AI nu a strâns o sumă mai mare. (Link)

6. Amazon a confirmat că investighează acuzațiile de mită la adresa unor angajați din Statele Unite și China care vând date confidențiale despre vânzările anumitor magazine sau despre autorii review-urilor negative. (WSJ)

7. Linus Torvalds, fondatorul Linux, și-a cerut scuze pentru comportamentul său de-a lungul anilor și și-a anunțat retragerea temporară. (Link)

8. Grupul Grampet, deținut de Gruia Stoica, a preluat controlul asupra fabricii de medicamente Polisano Pharmaceuticals, dezvoltată de familia Vonica la Sibiu, aceasta din urmă retrăgându-se din companie. Conform datelor, Grampet, care până acum controla puțin sub 20% din acțiuni, a ajuns la o deținere de 74%, iar fiica lui Ilie Vonica s-a retras din acționariatul companiei fondate de tatăl ei. (Profit.ro)

9. Un nou record pentru timpul de alergare a unui maraton: 2 ore, 1 minut, 39 secunde, obținut de Eliud Kipchoge din Kenia în alergarea de la Berlin. (NYTimes)

10. Aproape 20% din producătorii de marijuana din California nu au trecut testele elementare de contaminare și etichetare a produselor. (ArsTehnica)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Zelenski: Discuțiile despre pace sunt ”singura şansă” pentru Rusia de a-şi reduce pierderile – Cronica dimineții
Vom avea strategie națională pentru Inteligența Artificială – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău