Cronica diminetii – intalniri la nivel inalt pentru primul ministru, la Bruxelles

1. Premierul Viorica Dăncilă va avea întrevederi marţi, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a anunţat CE. Tot săptămâna viitoare, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se va întâlni cu comisarul european pe Justiţie, Vĕra Jourová. Guvernul nu a făcut inca nici un anunţ legat de întâlnirile pe care premierul Dăncilă ar urma să le aibă cu oficialii europeni. (News.ro)

2. Simona Halep va juca astăzi, de la ora 15.00, cu taiwaneza Su-Wei Hsieh, numărul 48 mondial, în turul trei al turneului de la Wimbledon. Deși a condus cu 6-3, 4-1, Mihaela Buzărnescu a fost eliminată în turul trei de Karolina Pliskova.

3. Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, l-a depășit pe Warren Buffett și a devenit al treilea cel mai bogat om al lumii. Este pentru prima oară când primele trei poziții sunt ocupate de persoane care și-au făcut averile din tehnologie. Pe primele două poziții se află Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și Bill Gates, fondator Microsoft. (Bloomberg)

4. Conform scenariilor configurate la Banca Transilvania, moneda națională a României ar urma să se deprecieze doar ușor până la finalul anului, cel mult până la 4,70-4,75 lei pentru un euro. Rezervele valutare ale țării și nivelul creditului extern destul de echilibrat sunt principalele argumente pentru care Omer Tetik, CEO BT, nu vede presiune mare pe depreciere. (Profit.ro)

5. Astăzi începe ediția 105 a Turului Franței. Vor lua startul 22 de echipe, fiecare cu câte 9 cicliști, ce vor parcurge cele 21 de etape până pe 29 Iulie.

6. Un caz de rujeolă a apărut în Portland, SUA, iar 500 de persoane ar fi fost expuse virusului. (Katu)

7. În Los Angeles s-a înregistrat un record al temperaturii, 44 grade Celsius. Precedentul record a fost înregistrat în 20 Septembrie 1939, 43 de grade. (Twitter)

8. Twitter a suspendat pe 70 milioane conturi în Mai și Iunie într-o încercare de a opri manipulările, dezinformarea și abuzurile. (WashingtonPost)

9. Curtea Constituțională din Franța a hotărât că este legal să fie oferit ajutor umanitar migranților care au ajuns ilegal în țară. (WSJ)

10. Belgia a învins Brazilia cu 2-1 și va juca in semifinală cu Franța. Este pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale când nici Argentina, nici Brazilia și nici Germania nu vor juca în semifinale. Cealaltă semifinală va fi tot una europeană ținând cont că, în sferturile care se vor juca astăzi, se vor întâlni Croația cu Rusia și Anglia cu Suedia.

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Cronica diminetii – Ministrul Transporturilor vrea să aducă infrastructura feroviară la nivelul din 1989
Peste 10.000 de tineri cu vârsta între 15 şi 34 de ani au părăsit definitiv România în 2018 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău