Cronica diminetii – Ministrul Transporturilor vrea să aducă infrastructura feroviară la nivelul din 1989

1. Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Salvini, face apel la autorităţile din România şi Bulgaria să limiteze „importurile de sclavi”, cerând autorităţilor din cele două state să controleze mai strict mijloacele de transport şi persoanele care părăsesc ţara. (News.ro)

2. Turcia nu va respecta sancțiunile unilaterale impuse de Statele Unite Iranului și va continua să cumpere gaz iranian, respectând contractele semnate pe termen lung, a declarat ministrul Energiei, Fatih Dönmez. Ministrul a mai declarat că negocierile cu SUA pe acest subiect continuă. (Twitter)

3. Veniturile din publicitatea online ale New York Times au scăzut în trimestrul al doilea cu 7.5%, până la $51 milioane, în special din cauza scăderii publicității de tip display. Veniturile din subscripția online au crescut cu aproape 20%, până la $98.7 milioane. Numărul de abonați noi a scăzut, față de Q2 2017, 109.000 față de 114.000. (Reuters)

4. New York devine primul oraș mare din SUA care pune o limită temporară, pentru un an, pe licențele acordate Uber, Lyft și altor companii similare. (WSJ)

5. SUA vor impune sancţiuni împotriva Rusiei ca urmare a cazului Skripal, a anunţat Departamentul de Stat american, precizând că acestea vor intra în vigoare din 22 august. Prin impunerea acestor sancțiuni, SUA recunosc implicarea Rusiei în utilizarea neurotoxinei Noviciok în tentativa de asasinat împotriva cetăţeanului britanic Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia Skripal. “Statele Unite au stabilit că Guvernul Rusiei a utilizat arme biologice sau chimice încălcând astfel legislaţia internaţională sau a folosit arme letale, chimice sau biologice împotriva propriilor cetăţeni”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert. (News.ro)

6. Mazda, Sukuzi și Yamaha și-au falsificat testele privind emisiile și consumul de carburant, a anunțat ministrul japonez al Transporturilor. În Iulie, Nissan a admis că a falsificat datele pentru 19 modele vândute în Japonia. (Reuters)

7. Browserul din aplicația Facebook este al treilea cel mai folosit browser pe mobil, în SUA, după Safari și Chrome. (Quarz)

8. Ministerul spaniol al Apărării a deschis o anchetă cu privire la lansarea ”accidentală” a unei rachete de către unul din avioanele sale de vânătoare în spaţiul aerian al Estoniei, în timpul unei misiuni de antrenament. (News.ro)

9. România se află, alături de Germania, în Top-ul țărilor europene în care site-urile pe telefoane mobile se încarcă cel mai repede, cu o viteză medie de 8,1 secunde, dar mult peste valoarea de 3 secunde recomandată de Google ca reper de bune practici pentru viteza de încărcare a unui site mobil, arată rezultatele unui studiu publicat, miercuri, de Google. (Profit.ro)

10. Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, spune că în România trenurile merg, uneori, cu viteza cu care se circula pe calea ferată în secolul al nouăsprezecelea şi că există peste 500 de restricţii de viteză, ministrul afirmând că, „de manieră metaforică, aproape că avem mai multă cale ferată cu restricţii decât cale ferată bună” şi precizând că vrea să aducă infrastructura feroviară la nivelul din 1989. (News.ro)

Cronica diminetii este sustinuta de 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
Joe Biden a ales-o pe senatoarea Kamala Harris pentru funcţia de vicepreşedinte – Cronica dimineții
Clinicile private sunt blocate de cererile pentru testul Covid-19 – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău