Cronica dimineții – Nasdaq iese din bear market după o creștere de peste 20%

1. Indexul Nasdaq al bursei americane a închis pe plus a opta săptămâna consecutivă, ieșind din bear market. Rezultatele peste așteptări ale companiilor de tehnologie, pe trimestrul patru al anului trecut, au dus la creșterea cu peste 20% a indexului, comparativ cu nivelul atins în ajunul Crăciunului, și intrarea într-o nouă perioadă de bull market. (WSJ)

2. Simona Halep şi Elise Mertens vor juca astazi, de la ora 17:00, finala Qatar Open 2019. Pentru Simona va fi finala cu numărul 34 din carieră. Meciul va fi în direct la Digi Sport 1.

3. Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie o acuză oficial pe Laura Codruţa Kovesi că ar fi primit peste 280.000 de lei de la Sebastian Ghiţă în legătură cu aducerea în ţară a lui Nicolae Popa. În plus, aceştia anunţă urmărire penală in rem pentru favorizarea făptuitorului şi fals în declaraţii, în legătură cu un comunicat de presă emis de Parchetul General în Ianuarie 2017. Comunicatul făcea referire la condiţiile aducerii în ţară a lui Nicolae Popa. (News.ro)

4. Câteva sute de persoane s-au adunat aseară la manifestaţia din Piaţa Victoriei pentru susţinerea Codruţei Kovesi. Manifestaţii au avut loc şi în alte oraşe din ţară. La Sibiu, aproximativ o mie de oameni au ieşit în stradă. (News.ro)

5. Crin Antonescu iese din calculele PNL pentru alegerile din 26 mai, șanse mari pentru un loc eligibil având însă soția sa, Adina Vălean, europarlamentar la al treilea mandat. ​Pe lista PNL, care va fi lansată, cel mai probabil la începutul lunii Martie, se regăsesc, pe locuri considerate eligibile, Mircea Hava, primar în Alba Iulia, Siegfried Mureșan, eurodeputat, Vasile Blaga, fost președinte al partidului, Cristian Bușoi, lider la PNL București, Daniel Buda, europarlamentar, Gheorghe Falcă, primar al Aradului, Dan Motreanu, fost parlamentar, sau Jean Marinescu, europarlamentar. (Hotnews)

6. Deși Laura Codruța Kovesi este susținută de Partidul Popular European pentru poziția de procuror șef european, Tamás Deutsch, deputatul european al celor de la Fidesz, membru PPE, spune că „parlamentarii maghiari din Partidul Popular European nu consideră, din punct de vedere profesional, că doamna Kövesi este potrivită pentru ocuparea postului. Partidul Popular încă nu și-a formulat poziția cu privire la cel pe care îl susțin să ocupe poziția de șef al Procuraturii Europene, fracțiunea fiind împărțită” – spune Deutsch. (Link în maghiară)

7. Uber și-a redus pierderea pe anul trecut și a generat venituri nete peste estimările din Martie. Compania a avut venituri nete de $11,3 miliarde și o pierdere, înainte de taxe, amortizări, dobânzi, de $1,8 miliarde. EBITDA pe acest an ar trebui să fie de minus $500 milioane (Link). În cealaltă parte a lumii, în China, Didi Chuxing, compania care a scos Uber de pe piața chineză, va concedia aproximativ 2000 de angajați anul acesta, adică 15% din personal. (Reuters)

8. Alegerile prezidențiale din Nigeria, care trebuiau să aibă loc astăzi, au fost amânate cu o săptămână, după ce autoritatea electorală a constatat probleme la livrarea materialelor, necesare votării, către secțiile electorale. Decizia a fost luată în această noapte. (Quarz)

9. Starbucks a dezvăluit, pentru prima oară, cu cât își plătește, în medie, pe an, angajații din Statele Unite: $12.754 și 23+ kg de cafea. (Bloomberg)

10. În Angola a fost descoperită o specie de tarantula care are un corn crescut pe spate. (NatGeo)

Fotografia dimineții – Turiști purtând măști reprezentând animale în Harbin, nord-estul Chinei, provincia Heilongjiang, unde s-au înregistrat temperaturi de -22 grade Celsius:

Dacă sunteți interesati să sponsorizati Cronica o puteți face prin 2Performant.com.

Ți-ar mai putea plăcea
18,2 milioane de alegători sunt înscrişi în listele electorale permanente pentru alegerile prezidenţiale de astăzi – Cronica dimineții
Ion Iliescu la 91 de ani: M-am vaccinat și mă simt bine – Cronica dimineții

Comentează

Comentariul tău *

Numele tău *
Site-ul tău